[SPUNK] Apink (98) light stick is an identify 新公司新開始

1001 回覆
13 Like 3 Dislike
瓏家軍好恐怖,樓上ching要快走
瓏好似陳年老酒咁 越品越香醇

娜地瓏三個fanbase最疊馬 瓏平時冇拍戲又冇咩上綜藝 fans都拍得住娜恩同恩地 外表平時似忙內 講嘢又有奶音成個初丁咁 但有事嘅時候就會變成成熟穩重嘅瓏leader 仲有覺得瓏露額髮型真係好有仙氣 有時會分唔到娜瓏普邊個係門面
一開始就係因為見到九數少年嘅瓏瓏勁靚 然後去搵邊個嚟 最後入埋坑
見嗰位Ching成日亂講嘢就算啦
依排開始操車啦考到牌先係真正學車既開始
睇緊第一集
一開始除咗瓏珠係度煮飯
其餘果三個可以拍拍下野走晒入房瞓覺咁抵死
我睇晒apink團綜都搵唔翻 原來喺呢度
感謝
啱啱睇完佢哋上朴明秀電台 佢哋玩得好開心
有一個位
朴: 你哋係唔係久違咁聚集五個成員?
Apink: 係
朴: 你哋各自唔同公司呀可?
Apink: 吓,唔係囉
朴: 哦~原來仲係同一間公司~咁已經好耐喇喎~因為最近普遍好多團都分開公司再合體嘛~你哋留咁耐,睇嚟你哋公司福利待遇好好?
蝦: (思考一秒都冇)唔係
Apink: (爆笑)
(之後好嘈咁收拾場面)
瓏: 係因為我哋鍾意間公司~
地: 蝦,你應該講「唔係因為待遇,係因為鍾意間公司」咁呀嘛
朴: (笑死)為免大家誤會,我都係唔問喇
Apink:
尤其是金髮時期
個個仙氣真心痴線
其實講多都晒氣
而家去一間新成立既公司同自己開公司有咩分別
唔係天真到諗住自己開公司,跟住5個自己打埋骰
到最後都一定要有人去打理
而家有投資者肯承擔起個風險咪仲好
佢地自己開公司嘅話。。好似都係做打工仔好啲,多啲時間露營撚狗食嘢打機種花睇書

我瓏世一瓏家軍大隊長
同意

蝦好似啲遞左信嘅打工仔咁 開左金身數臭老細 呢個時候應該都傾掂左續唔續約 佢地果時俾人咁問係唔係唔同公司內心應該都幾尷
但係你個名
冇改啫
披住天地會旗嘅瓏家軍
嘩 不得了 準備食2家茶飯
都真係 所以先話Apink自己開未必係最好
純粹係IST而家話晒事
擔心CCL同IST協調唔到

當然我相信佢哋五個嘅決心啦
只係怕兩間公司傾唔掂數

不過已成事實 無論如何都要撐到底
都無咩改變到
做到既係 搞到幾耐 支持幾耐
有冇人真係有用pink drive 個成員key ring
好似太鮮艷奪目 唔啱毒撚用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞