GAN 充電器插線時斷電

17 回覆
0 Like 13 Dislike
我手上嘅GAN 充電器係插嘢落去時,全部USB 既電都會斷一斷。我知新一代chipset 既GAN 充電器可以避開呢個問題,但具體咩model 咩牌子有呢個功能呢?

最好有三個USB C 頭,需要同時駁兩部M1 MacBook Pro 14"
同時差兩部M1 MacBook Pro 14",要好貴
哩種reset好多年都係咁,用來power raspberry Pi4就知咩事。
只係近排先聽過有新 adapter冇哩但問題,你可能要搵搵新嗰啲問下人。
其實都係斷一秒半秒,有咩咁緊要呢?
二部mac pro唔斷應該暫時無咁勁既頭
有一個port俾homepod mini
每次用其他port嘅時候
隻homepod都會斷一斷
跟住要一段時間先再連到線
上面都舉左例子
用黎 power raspberry Pi4 之類咪緊要囉
sorry我唔識,但如果個device係不能斷電,係咪唔應該靠曬個gan charger供電?
個 device 咁重要,咁咪俾個專用 charger 佢囉
用緊EGO 300w, 插新野落去都唔會斷一斷電
駁個ups囉怕斷電
Charger -> 尿袋 -> homepod / Pi
不過好少會帶住homepod / Pi週圍走,簡單啲攞原裝牛直插拖板好過
咁如果有不斷電既charger 咪唔需要擔心呢樣嘢囉。
佢應該係講緊
咁重要嘅話應該要有個獨立火牛畀佢
Switch打機駁Mon都夠死
估計用快叉時再插其它頭分薄咗,會轉返慢叉。 效果如一刻斷電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞