換咗新喇叭冇聲

19 回覆
1 Like 7 Dislike
買咗下面呢隻,但係冇聲,試過重新開機都唔得
開完機個畫面一堆英文好似話唔夠電比到個喇叭定係BIOS有問題
(電腦硬件野完全唔識),之後自動熄機,部電腦用咗3-4年
係咪底板太廢?要換部打機用既電腦先用到個喇叭
而家部電腦配置︰
底板︰ASUS PRIME H310M-E
CPU︰INTEL I5 8500
冇顯卡,冇SSD
https://www.audiocom.hk/products/speaker-dragonwar-sp030g
上雞寶台問啦
RGB Speaker
試吓USB用隻信得過足電壓火牛直插市電
用Bluetooth 接收訊號
usb over current status detected?
百幾蚊有埋RGB
可以想像到啲音質有幾陰質
改用 3 腳插供電畀 USB
咪得囉
btw 係咁意search咗下

淨係speaker都3W x2, 佢仲要有藍牙connection同RGB燈
得5W嘅USB 2.0點推
睇個spec都講到明3.5mm頭插電腦 USB供電 USB應該普遍5V1A都得
底板個耳機port出事?
但係插舊喇叭冇事,出到聲
網購?
有7日保障?去換過一隻新
你試埋最係供電最低要求 (通常係5V1A)
你試埋最係供電最低要求
尋日係黃金買,一陣去問下佢先
唔洗去啦,我USB駁三腳插,用藍芽連手機冇事用到
即係電腦唔夠電比佢用唔到
底板好舊?
部電腦砌咗3-4年,底板︰ASUS PRIME H310M-E
插滿晒後 呃秤
support usb-dac咩
還我雞寶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞