周浩鼎:尹錫悅在美國談長津湖戰役體現卑躬屈膝及愚昧

73 回覆
6 Like 84 Dislike
針對韓國總統尹錫悅27日在美國國會發表涉長津湖戰役言論,民建聯立法會議員周浩鼎表示,韓國總統尹錫悅在美國發表演說時,談到抗美援朝的長津湖戰役。他的說法,只讓人們覺得他借機向美國靠攏。周浩鼎說,中國抗美援朝取得勝利,這段歷史對世界存在巨大意義。尹錫悅特意選這段歷史來演説,令人感到他對中國存在敵意,更加使人感到他在美國面前卑躬屈膝及他的愚昧。

www.hkcd. com/content_app/2023-04/29/content_1398003 .html
外交關佢咩事
志願軍關佢咩事
投票機屌尻文主韓國
關你L事
再打熱戰要殺撚死晒呢班仆街就係咁解
北韓都冇紀念你共軍幫佢 自己就日講夜講自己幾叻幾叻
再者今日睇到南北韓生活水平就知邊個係歴史罪人啦
強國係韓戰入侵南韓
美國幫南韓抵抗外敵
唔通仲要多謝強國打鳩自己?
乜柒都唔識咪撚戇鳩啦
唔講以為佢經歷過啲乜嘢呀7撚到
頂頂好波
人哋從地獄奔向天堂
將班人打翻落地獄仲認屎認屁
參加場完全唔關自己事去到做雪條你唔講
特意選這段歷史來演説,令人感到他對中國存在敵意

民族恥辱唔敵視佢敵視邊個

自己又年年提南京
用人命堆屍靠人多先贏到都好意思講,傷亡高過美軍成倍,不過共慘國不意外,人命?咩黎架,食得架?
北韓有冇多謝中國人民志願軍?呀鼎點睇?
美軍低損傷撤退
中國高損傷慘勝
都唔知話邊個贏好
中國派兵幫北韓打7南韓 美國出兵救南韓仲要多謝你 呢條友無腦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞