換完cpu唔著點搞

96 回覆
0 Like 20 Dislike
唔驚,過熱會自動斷電停機。
啲散熱膏周圍都係
個底冇咪夠
e個應該係reset bios setting
唔係reset 出廠個bios
依家睇落似flash bios個時磚左
已經試過
有冇插火牛呀
同樣情況我都預過,砌機成日係咁
AMD 得APU 先有內顯
rom 就喺用嚟儲存塊板reset 嘅setting, 改磚咗塊板啫係上面已經無咗可以用嚟 reset 嘅 setting。

除非咁好彩未改到 flash bios 相關嘅 setting / 呢部分已經改到可以再正常運行 flash bios。 中間停好大機會行 flash bios 要用嘅 setting 已經殘缺咗。

要重新定義底板bios 同 你識得幫粒 CPU 定義啲針腳差唔多。 呢啲情況唔係原廠大部分都只能直接換CPU / 底板塊chips
啱阿。
AMD CPU 開機你可以唔插 Mon cable 落張卡到嚟試, 但都要插張卡落塊板同俾足電佢。
垃圾版掉得
錯 ver 問題不大, 最多認唔到CPU 但 bios 喺正常。
有底板直接 flash bios 嘅今天都係再 flash 多一次嘅事。

確認Rom 花咗就可以直接買新板
要有大規模災情嘅話先會知, 咁啱第一水嘅話好難。
你有咩推介
地毯好易有靜電shock死

免不了都唔好係地下攪
唔好預淨係up u
你免費有粒二手都可以玩下
唔係都係板u一齊換
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞