毒男出城之深圳一日遊(東門&書城)

125 回覆
61 Like 26 Dislike
想睇東門

依加打,多謝g持
睇字都覺得你毒
睇字都覺得你毒

sooty lor
睇字都覺得你毒

sooty lor

Sorry
羅湖去東門遠唔遠 大概幾耐車程
羅湖去東門遠唔遠 大概幾耐車程

10-15mins
深圳博物館有個香港地圖
但係係地下貼上去
跟住聽到啲大陸狗話 我們踩住香港

我唔識普通話所以唔知佢地講咩
下一站-幸福。 (我以為我的溫柔。能給你整個宇宙)係老街先啱。

其實我好鍾意睇下一站幸福

咁東門係呢個旅程嘅重點。東門係好多香港人會去嘅地方。尤其是係女仔。點解呢因為嗰度食嘢比較平,多選擇,仲有按摩同整指甲。食食下野嘅期間你發現咗其實兩個女仔係香港人。咁我就講咗句哈佬走咗啦。

由於上一個景點係博物館,所以呢我搭地鐵嘅地方由老街站變咗市民中心。咁個站其實係博物館行過去都只係五分鐘嘅路程,所以其實如果睇完書你地不妨去博物館行下

市民中心搭地鐵去到老街度只係三四個站左右,咁車程都只不過係十零分鐘到。但係要注意個地鐵去邊,因為垃圾樓主搭錯咗成兩次啊。

咁我去嘅個日係星期三,但其實好多人。有樣嘢要留意啊就係一,咩袋嘅時候要小心啊 ,因為嗰度都有好多扒手嘅。唔知係咪我出錯出口,行咗成十分鍾先到個美食場。

喺度有小小離題先因為小弟係地鐵站咁啱識到一個大陸妺 ,仲唔差Tim 😍😍我問佢附近有咩食有咩玩啊咁,傾落先知原來佢啱啱畢業嘅,咁我地就交換咗wec​​hat,但冇聯絡,因為我條件唔太好 ,又唔識普通話。所以都係加完就算。佢好似人做緊大陸版嘅youtuber
大陸妹嘅圖

大家唔好起人底
Btw,唔差bo
樓主文字間透露出黎既毒氣真係冇得頂
樓主文字間透露出黎既毒氣真係冇得頂

我唔想嫁,btw多謝你睇左篇遊記
冇人睇

咁係依度要特別提提大家如果要去大陸搭車你就記得唱d五蚊嘅紙幣,因為呢有啲地鐵站就淨係可以收五蚊人仔俾佢,換綠色銀仔搭地鐵,由於白痴樓主未去過大陸啦亦都冇咁多散紙,得張百蚊人民幣所以要喺嗰個客戶中心嗰度排咗成十分鍾先唱到紙

咁其實一出站你隔離都好多嗰啲所謂嘅商場,但個場就冇乜冷氣啦,都係賣女仔衫多。同埋嗰度有好多夾公仔嘅。咁我喺嗰度見d 人玩,發現好多都做左手腳,咁所以如果唔中伏嘅話就唔好玩啦

果日淨係食咗個提子包就出發啦,咁就第一時間去搵嘢食先啦。

好啦咁食嘢。呢就其實主要係去東門町廣場就賣野食。賣電子產品嘅呢就係西華宮。

咁有幾樣嘢要注意啦因為個地方都幾烏糟下嘅,人又多,d人多數都係攞住d野食同🚬行黎行去,好易整污糟件衫,或者俾人撞倒。

有好多乞衣系度乞食。咁窮撚樓主就梗系冇俾錢佢哋啦,有啲巴斯打話如果一畀錢第一個就會成村乞衣去搵你笨嫁啦

我一入去就買咗個,農家雞蛋捲嚟食,咁就係入口間鋪到買。咁個農家雞蛋捲呢就其實真係幾好食嘅同埋都幾大啊,有啲肉碎咁樣啦咁都幾好食。

俾個建議大家因為你其實入面好多買嘢都係一樣嘅農家雞蛋捲啊燒魷魚啊誒雞翼,啊又或者係臭豆腐啊咁樣啊一圈睇下邊間最多人買先去嗰間度買囉。

咁我都買左蜂蜜檸檬茶飲啦,六蚊姐(飲曬啲化學元素落個肚度啦)

跟住呢就仲有一個雞翼包飯食啦咁呢就$15,咁就有得揀食辣或者唔辣啦,噉同埋都幾大份啊咁都幾飽下了。

咁當然唔少得嘅就係燒魷魚或者串燒啦(10蚊3串),咁由於垃圾樓主皮膚差,就無食到呢啲比較熱氣嘅野。而黑色嗰個臭豆腐你都係好多人食咁,但係垃圾樓主就唔好依未。

好攰
聽日再打如果有人想睇
有咩好玩
近近地去轉澳門好過啦不如

澳門淨計船飛都300up,我成個trip都係<200
btw,thx
睇字都覺得樓主好毒
但係其實得1,2 日假期
去鳩hea下都唔差
支持
咁咁咁咁咁....

btw 繼續睇
樓主幾多歲?無出過國又未返過大陸?

同問

同問

我估最多22

同問

我估最多22

支持

多謝
咁咁咁咁咁....

btw 繼續睇

多謝bro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞