香港仔兩同學爭執14歲仔遭錘仔扑頭 12歲男生被捕

142 回覆
435 Like 11 Dislike
成日搵我,我好忙架

生不逢時啫,早多二十幾年出世再返嗰份工包保佢唔但止無事仲可以大展拳腳升官進爵

青出於藍勝於藍,香港下一代有福啦
呢家啲十歲細佬都識扑嘢啦
仲使唔使出車?
九工係回歸後變左中中先轉差
我細過係九龍塘讀小學
九工同長天都係好多人既dream school
英國冇呢D
應該係大陸個種生番級嘅細路,細個種壞咗唔識管理自己嘅行為。
關咩事
支那仔細咁上下
而家先係最好時機
缺人要搶人才呀
可以直接過去招兵
0靚仔都toxic masculinity
香港仔兩同學爭14歲仔
狗公就有
冇乜問題 隻抽曼實際

成日都話 暴力解決到問題 因為解決制做問題個條友
低賤asian 暴力基因
冇嘢
搞緊校內武林大會。盟主出手
我讀書嗰陣時,香工係名校
2000個人申請,每年淨係收90個
交入學申請表,排隊由黃竹坑一路到香港仔大街

聽聞好多嗰度出嚟嗰啲,而家都係工程師
做咩事呢幾年搞到咁
工業學校渣槌仔好正常
切磋姐
佢地實習緊點扑準啲
有前途
大鐵椎傳

大鐵椎,不知何許人。北平陳小燦省兄河南,與遇宋將軍家。宋,懷慶青華鎮人,工技擊,七省好事者皆來學,人以其雄健,呼宋將軍雲。宋弟子高信之,亦懷慶人,多力善射,長子燦七歲,少同學,故嘗與過宋將軍。

時座上有健啖客,貌甚寢,右脅夾大鐵椎,重四五十斤,飲食拱揖不暫去。柄鐵摺疊環復,如鎖上練,引之長丈許。與人罕言語,語類楚聲。扣其鄉及姓字,皆不答。

既同寢,夜半,客曰:「吾去矣!」言訖不見。子燦見窗戶皆閉,驚問信之。信之曰:「客初至,不冠不襪,以藍手巾裹頭,足纏白布,大鐵椎外,一物無所持,而腰多白金。吾與將軍俱不敢問也。」子燦寐而醒,客則鼾睡炕上矣。

一日,辭宋將軍曰:「吾始聞汝名,以為豪,然皆不足用。吾去矣!」將軍強留之,乃曰:「吾數擊殺響馬賊,奪其物,故仇我。久居,禍且及汝。今夜半,方期我決鬥某所。」宋將軍欣然曰:「吾騎馬挾矢以助戰。」客曰:「止!賊能且眾,吾欲護汝,則不快吾意。」宋將軍故自負,且欲觀客所為,為請客。客不得已,與偕行。將至斗處,送將軍登空堡上,曰:「但觀之,慎弗聲,令賊知也。」
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞