其實香港地拍拖可以做啲咩?

189 回覆
332 Like 4 Dislike
陪女朋友去東門行下街食下野 咁就一日
lm
好多比上面個巴打講咗
其實香港地真係唔會怕悶 係睇你哋有冇心機去唸去搵

不過有時候都未必想周圍貢(例如盛夏

情侶之間有個可以不時上去嘅小天地真係好重要
唔係只係啪啪啪
就算係一齊煲下舊劇舊戲 煮下飯仔 玩下電腦咁都好好了

但土地供應問題
屋企根本好難冇人
想多啲上去唯有同世伯母們打好關係
成日都有人講拍拖淨係得行街睇戲食飯
但我同我ex拍咗三年都冇悶過
我地唔上得對方屋企,45百蚊租airbnb煮飯都試過,
文化藝術野去科學館太空館藝術中心文化博物館睇舞蹈表演睇舞台劇(其實好多都好大眾口味,成日有學生半價好抵睇)音樂會演唱會西九乜乜乜啲户外音樂節間唔時就有,百老匯電影中心做會員睇戲好抵睇,
户外既去行山去塔門去求其一個海灘去赤柱大澳大嶼山梅窩踩單車
搵下好野食,唔洗貴,專登去荃灣食老闆娘米線都得,鍾意打咭搵下咖啡店貓cafe,係啊係港女野,如果佢肯陪你打機你咪陪下佢囉
仲有工廈啲workshops手作野,去打波去做gym去書局打書釘定真係買本書搵個地方各自睇
唱k睇戲唔再講,主題樂園買張年飛食完晏入去行個圈又一日
講真,拍拖搵到啲大家都鍾意既興趣就可以無限重複嗰啲野架啦,又唔洗獲獲新鮮既
除非你/佢怕熱怕曬怕涷唔鍾意試未做過既野拍拖但幾廿蚊都唔想出冇文化冇興趣但唔鍾意郁
咁唔係喺香港冇野做,係香港人乜都唔肯去做

咁唔係喺香港冇野做,係香港人乜都唔肯去做

駁唔到
養隻狗一齊放下狗
特登養隻狗
lm
成日諗到想去邊
到真係約出黎嗰陣又醒唔起
我好鐘意曬太陽
一到星期六日又好天女朋友一定陪我曬太陽
我曬緊個時佢無野做訓著左 好感動
係時候陪返佢
其實男人鍾意留係屋企打機定出去做下運動?我依家日日都上男朋友屋企打機 兩個都唔諗去邊到玩 好怕佢覺得同我一齊好悶
自住絲打表示男朋友上黎屋企各自打機
同埋一係瞓一係啪冇啦
lm
全港九新界已經去過晒
各大商場行過晒
有時真係已經唔知去邊到好
行博物館 整張pass都好平 好多個任你去
游水打波做gym打拳行山踩單車做瑜伽
去camping去野餐
溜冰唱k睇戲睇drama食飯煮飯仔
去沙灘曬太陽
去誠品去書局買書打書釘
去cafe各自睇下書 去貓cafe狗cafe
去做義工
去dup骨做spa
去商場玩緣份遊戲玩捉伊因
去跳彈床
去capstone玩board game
去上堂整下皮整下嘢食做下手作
學caligraphy photography 整陶瓷
explore下地鐵唔經嘅地區
去下南生圍下白泥
去下長洲梅窩南丫島
去海洋公園迪士尼深圳澳門
喺屋企睇劇睇戲睇綜藝
約埋朋友一齊去街或者約double date
一班人打波 bubble soccer etc

仲悶嘅咁你地落街打差人啦
我細個成日叫悶就俾阿哥咁話我

有無人可以rap段野出來
lm
冬天可以喺條街鳩行幾粒鐘都得
夏天真係街都唔想出
好天又熱又曬 落雨又麻煩 行商場又悶
雖然冇女,但FF下同一個女性拍拖既話有咩活動搞都好

我是來留名的
去camping去野餐
去沙灘曬太陽
去誠品去書局買書打書釘
去做義工
去dup骨做spa
去跳彈床
去下南生圍下白泥
去下長洲梅窩南丫島
喺屋企睇劇睇戲睇綜藝

睇到最後笑左
去camping去野餐
去沙灘曬太陽
去誠品去書局買書打書釘
去做義工
去dup骨做spa
去跳彈床
去下南生圍下白泥
去下長洲梅窩南丫島
喺屋企睇劇睇戲睇綜藝

睇到最後笑左

好心你係男人嘅咪撚比條女食住你啦
同佢講我做乜你就跟住做乜,咪撚係到咦咦哦哦
如果唔係打鳩佢啦

好撚好笑
召喚阿嬌
教下你地咩先係拍拖
試下玩分手
Lm
行山同露營真係有排玩 熱既話可以行澗 落埋水玩

不過前提係d女人唔嫌三嫌四
只要佢一句怕熱怕昆蟲 成個香港可以去既地方無左一大半
海上都有好多活動玩 報風帆 獨木舟 直立板玩玩下又一日
依個post係男友救星
如果女朋友怕熱點算好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞