移英KOL趙善軒博士:未聽過有動物係 唔食得朱古力,對唔住。

91 回覆
46 Like 121 Dislike

捉咗隻狐狸,跟住請佢要食朱古力。行為受質疑。

趙善軒博士 向大家道歉:未聽過有動物唔食得朱古力。

呢條友咁撚好笑
博士
邊撚個
係講緊食屎 定真係朱古力?
其實朱古力同奶都唔應該一齊食 , 朱古力中嘅草酸會同奶嘅鈣痴埋一舊, 會消化唔到
朱古力 對狗隻/其他動物 有害係基本上常識嚟。一個普通人唔使高學歷都知道。

你捉到隻狐狸就當你諗住放生佢,但係放生之前想俾啲嘢食佢,當你諗起頭先嗰個常識時,而你又唔知會唔會對狐狸有害時(就當你唔知唔識對狐狸有冇害),照計你都會揀其他嘢食啦,況且你間屋咁多嘢食,偏唔揀走去揀朱古力? 咁擺明整蠱人哋者

跟住佢話唔知道 朱古力 對動物可能有害
一係就扮嘢唔識掩飾特登整蠱狐狸心態
一係就真係冇常識

跟住佢係博士
同果啲亂放生嘅師奶有咩分別
下次餵老鼠藥啦,唔洗煩
支持樓主向英國警方舉報呢單殘酷虐待動物罪案
唔好淨係喺連登出個post得個講字,要有實際行動搞死佢
你野生唔知食得咩
當然搵最保守嘅野食
點會牛奶同朱古力
睇得迪士尼太多
白雪公主咩
樓主選擇性失明
其實趙博google下先喂會好啲嘅
你係味福德太多要特登玩鳩隻動物
你試下換個藍絲係香港咁餵浪浪
睇下你地屌到點
咁本你地知有問題
為立場咁都講得出口
真係抵比中共玩鳩你地
講咩成份多定少
狗唔食得朱古力,呢句啱定錯都好,都會聽過啦
要同社會有幾脫節先會未聽過,呢啲人等做下一個電話騙案受害者啦
前幾日唔係話批評佢餵朱古力嗰啲係熱狗咩

總之批評我嘅就係熱狗
睇唔到佢個態度有咩問題,好平心靜氣咁同人道歉,唔係話人地一有個博士就代表所有對動物基本野都要識嘅,唔好如獲至寶咁無限延伸啦。。。
叻啦叻啦 終於比到位你屌高學歷既人
我唔信佢唔知
依你所講,點解會有朱古力奶呢類產品?
我隻狗(大概25kg)
偷食左200g朱古力
結果乜事都無
等我仲好緊張咁灌鳩佢飲水
常識嘢 有時真係做錯左先知係唔啱嘅
班政治9upper做親啲仆街on9柒事都唔畀得人話
其實點解朱古力對動物有害,但對人類又有益?例如黑朱古力對血管好嗰啲係咪人類騙局嚟
洋蔥都對好多動物有害
但人類都食得
揼舊生雞胸咪算
俾朱古力呢啲植物性製品反而易出事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞