小魚仙 荷爾貝莉訪動物園惹爭議 與猩猩合照遭恥笑:搵返家人?

130 回覆
348 Like 8 Dislike
真人版《小魚仙》(The Little Mermaid)將於下月尾上映,女主角荷爾貝莉 (Halle Bailey)昨日(19日)在Instagram分享到訪動物園的照片,當中包括跟大猩猩及大象合照,仲有餵老虎等。

善待動物組織留言批評荷爾貝莉不應到訪動物園。(截圖)

不過這輯相卻引起極大回響,不少人留言指荷爾貝莉不應該到訪這些剝削動物權益的地方,連善待動物組織(People for the Ethical Treatment of Animals,縮寫PETA)都有留言:「我們知道你喜歡動物,但支持這種殘酷的景點是在傷害牠們💔😢」。

善待動物組織留言批評荷爾貝莉不應到訪動物園。(截圖)

而更過份的是,另一群人攻擊荷爾貝莉的外貌,指她跟大猩猩「撞樣」,似足失散家人。有人為她護航指不應該人身攻擊,而針對到訪動物園的問題,網民就認為參觀哪些景點是她的自由,別人無權干擾,別以動物權益去情緒勒索。

荷爾貝莉與大猩猩合照慘遭人身攻擊。(IG圖片)
由得啲左膠自己打自己
隻猩猩笑得幾開心
let them fight
動物園唔ok唔通你300尺樓養隻狗又好好
心諗呢隻雌性猩猩可以咁撚樣衰
心諗做咩帶呢隻雌性猩猩嚟配種
雖然好題外話
但係真係有人會極端到動物園都唔會比人去架咩
依家好多動物園都有教育意義,對動物都好架wo
諗到 x-men個 storm
family confirmed 100%
探親姐

d 網民都係仆街來
明明人地生得似條魚先被選中做小魚仙
點會話佢似猩猩家人㗎
咁樣對d 猩猩公平咩!!!
猩猩露反唇露齒係代表受威脅,唔係代表開心
笑得幾靚
其實佢靚得嚟個樣好卡通
幾啱做小魚仙
cast得幾好

(利申:非無腦右癌racist,睇人唔理膚色)
即使係軟禁, 俾人軟禁一世都係一件好殘酷既事
利申, 我最中意去水族館同動物園
快啲放生佢哋大自然殺戮先好睇
黑人還黑人,點解要揾條咁醜嘅女做
邊隻
返鄉下嫁人
點估到圖一左邊已經p過
啲猩猩好撚咸濕
成日影相果陣偷偷地揸波 錫啲女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞