路透:中国移動正研究收購香港寬頻

193 回覆
39 Like 172 Dislike
固網光纖收百幾二百都牙痛咁聲,大部分人都係用緊1000mb,starlink你想比幾多月費?用啲咩要幾快?
法國財經台九成都係不問世事既傻撚黎
商界新聞都唔睇仲學人炒股
都幾肯定你柒 如果係你柒左咁點
係呢半年先開始多呢啲消息 hkbn開始唔掂?
價岩咪賣,大股東係私募基金,都係睇錢做人。
柒左咪認囉,可以點
唔同 佢仲要說好香港故事
話香港有絕對資訊流通呀
瞓咗幾耐?財經台低質會員
可能你都會岩好難講
封網前奏
用過中移動寬頻
平就好平,但打機會爆ping,間唔時夜晚會斷線
後尾完約貴啲都轉去香港寬頻,真係穩定好多
有錢就任性
因為中移動租緊icable 線

所以而家人地要買起HKBN, 用埋HKBN 個network
俾我個feel都似係icable
多數喺煩忙時段就閪
用過中移動寬頻
平就好平,但打機會爆ping,間唔時夜晚會斷線
後尾完約貴啲都轉去香港寬頻,真係穩定好多
因為中移動租緊icable 線

所以而家人地要買起HKBN, 用埋HKBN 個network
俾我個feel都似係icable
多數喺忙時段就閪
就算唔係間公司,入面堆infra應該好多用曬華為野啦

請問寫住china mobile, 係租邊間嘅線?

請問寫住china mobile, 係租邊間嘅線?
走第2條路入屋架
機房都唔同位
到時cmhk一野轟100億落黎 咪又賣俾佢
2017年1月26日,租用香港寬頻的網絡,推出家居寬頻服務。 「家居寬頻服務計劃」備有「家居寬頻100」、「家居寬頻500」及「家居寬頻1000」三款計劃以供選擇, 分別提供100Mbps、500Mbps及1000Mbps速度的光纖到戶寬頻服務。

2019年4月,租用有線寬頻的網絡,推出家居寬頻服務。 「家居寬頻服務計劃」備有「家居寬頻1000」計劃, 提供1000Mbps速度的光纖到戶寬頻服務。

今年係幾多年?
租hkbn線,個名會係hkbn

你以前細個著開浪褲添
柒到核爆咪係你呢種傻鳩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞