曾直播藝人老婆生仔惹非議 TVB旗下Big Big Channel 5月停運

36 回覆
20 Like 1 Dislike

TVB旗下Big Big Channel 5月停運

人稱「一蚊Joe」嘅游莨維就喺平台推出初期,趁老婆入產房生仔時做直播,直到BB出世都仲拍緊,影埋剪臍帶先cut。

原文:https://hk.news.yahoo.com/%E6%9B%BE%E7%9B%B4%E6%92%AD%E8%97%9D%E4%BA%BA%E8%80%81%E5%A9%86%E7%94%9F%E4%BB%94%E6%83%B9%E9%9D%9E%E8%AD%B0-tvb%E6%97%97%E4%B8%8Bbig-big-channel-5%E6%9C%88%E5%81%9C%E9%81%8B-035026049.html?feature.socialseeding=social
做咩都執
蝕錢可能仲多過亞視
記得當時最多人comment既係1蚊租為左上位連老婆仔女都擺上枱,有人佢好賤格,明明女人生仔果刻係最無助,個樣都喊晒口,佢仲係到影影影擺上網搏上位。跟著話佢一定唔係好人
而家再睇,的確又唔見佢上到位喎
一蚊簡直係藍絲界阮民安
厚面皮 廢 周圍痴

btw 逼逼娼奴播返三點式算啦
嫁得呢啲人預咗啦
都算報應嚟
上唔到位同賤唔賤係兩回事
想博上位就一定上到位咩 咁呢個世界冇窮人啦
一蚊joe點上到位呀

佢直播埋扑野都唔會俾佢上 天生柒頭
真心想知一蚊Joe賣保險個陣係搵咩人幫佢買個樣奸撚到仆街都信佢
純ge女人就唔會跟呢D男人喇,都預左
咁又咁樣講
而家香港真係賤格搵到錢嘅時候
個個心想事成就天下大亂
咁睇小人??

喊包蛆都拍過條大波西做男一架!!!

游莨維曾就讀天主教總堂區學校(1993年畢業)[1]、中華基督教青年會中學,後轉往加拿大就讀寄宿制私立學校哥倫比亞國際學院。他於2005年畢業於加拿大哈密爾頓市麥馬士達大學(McMaster University)經濟系。同年,他在2006年參加節目《一擲千金》中只贏得一元獎金而在數百萬觀眾面前流下男兒淚,被網民封為「一蚊Joe」。而當時他只是個保險公司的市場主任[2]。

後來,他獲得前無綫電視總經理陳志雲欣賞,所以力邀試鏡做藝人[3]。其後,以旁聽生身份參與第22期無綫電視藝員訓練班,成為無綫電視經理人合約藝員。
好似話1蚊joe 每月幾皮租貴樓
想問佢錢從何來
依家有東張plus,咪唔再需要bigbigchannel

又已經有士多,bigbigshop又都唔再需要

星夢又改埋名做tmg group

擺明係要鏟哂余詠珊夫婦嘅產物
因為條友人格有問題
仲好記得亞視收皮 條友串到仆街
濕濕碎啦,佢買嗰啲垃圾債券蝕得多好多
直播中出好過啦
佢班fans話炎幫公司搵好多錢,代言,出show都7位數,又做mac 代言人
睇sayno4tvb連冼淨種都可以出gucci event添,又話佢係gucci 代言人
飛釘
佢扑咪都要自拍
自稱採訪經驗豐富,菲律賓人質事件時已經做東張記者
結果被其他傳媒行家個個屌佢
應該直播下面生產過程仲多人睇...
但無綫得返呢啲層次嘅人
早排開個電視節目表
屌你 無綫連佢套陳年 問問master joe都攞出嚟重播第n次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞