2023工程狗internship討論區

125 回覆
5 Like 1 Dislike
2A Civil 有冇消息
之前in嗰陣話3月尾至四月中會派,到依家0消息
上星期五收到電話,話下個星期會email出offer
Thx ching but hr電話係咩字頭
3字頭
想知CLP/HK Electric/MTR嗰堆summer intern派左offer未

乜email都無收到

無intern做又無乜interview真心驚未畢業都要失業
大家人工有幾多?

得$8000,返長短週
我連Offer 都冇,點傾落去
報哂3a 1m 1w 得wsp 有interview ,今鋪真係67
九龍灣嗰間 7500$ 比狗做
上年main con公價8000,而家consultant 7500都算係咁啦
我想返intern呀
得$7000算啦 踏腳板嚟啫 比你學下野
其實做政府BD, EMSD, 水記嗰啲,intern有咩做同埋如果Fresh grad去報,會唔會因為做過intern,有return offer
year 3 都冇intern做真係好撚灰
客觀答你:

唔會,都係睇你CV (GPA+job exp)
如果panel 問到你喺正苦intern 學倒咩而你冇demonstrate 倒你識d乜

咁唔好意思,下一年見啦
你去meinhardt一定有intern做
其實賣鞋係咪真係咁差
MTR 今日派了,師兄有無收到?CLP 要睇你幾時in,身邊都有同學收到啦
正苦interview 是咪好tough
mtr同埋clp都無收到呀 等埋下個禮拜都無就應該唔洗再諗

我clp嗰interview都算早in 但係都無消息
睇嚟可以打定輸數搵啲其他intern啦
CLP 真係難啲,多人爭我都無呀,祝師兄你有好消息
其實而家唔差的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞