[netflix]造后者

100 回覆
6 Like 6 Dislike
會長
會長
會長

榮榮係今套劇反派們之中 實質係冇野輸過 仲要型住進場型住退場 講句Sorry走得 (當然遇正個白卡咸濕女婿一開波輸9成)
通宵一次過煲完 爽劇
劇本不過不失 不過剪得好緊湊幾好睇 又多狗血大滿足
尤其是二女送走國芝妍個下真係
最後必須承認榮榮真係超搶鏡 白女婿都俾佢壓低
難怪成個公海都係榮榮fanclub會員
大女表面蠢啫 睇準時機摺埋/進擊 開心食細妹花生 氣場其實都唔會輸俾黃室長 甚至有幕覺得佢睇穿黃室長bluff但係唔出聲唔拆 佢都算係識布局嘅人
我覺得大女其實係醒目, 佢看穿晒啲人真面目, 不過佢對權力唔算大野心, 可能因為佢係親生女關係, 同埋佢知阿媽點都會偏心佢
又唔可以話冇咩野心嘅 佢一直防住白女婿加上老母中段炒咗佢舖頭個位先會博一舖搵黃室長聯手
不過你啱 親生大女本身贏起步 唔似細妹同白女婿急住要爭得到老母認同 比較多空間玩
係咪有第二季,
佢同呀妹爭果到如果多啲就好
睇到第6集 好緊張
睇到第6集 榮榮搶fo輕鬆吓放鬆緊張氣氛
睇完第6集
覺得呢套好睇過黑暗榮耀好多
你竟然話金編啲電視劇唔好睇
不過我一早就發覺佢部份電視劇的確唔係被外界吹捧到咁好睇
呢套好好睇
同黑暗榮耀一樣好eye catching同好爽

利申:本身唔睇韓劇
有無人覺得會長同兩個女好似樣
感覺成個餅印
睇左五集 金喜愛真係唔好再打針啦 肉眼可見的膠
ok啦 打開唔打仲大獲
呢d性格樣
而家變到薛家燕咁樣都唔知想點
家燕姐都靚過架
係真 同埋同戲入面形象冇衝突is ok
個劇本好TVB就真.....
白女婿依女殺完全冇人知, 班打手上天台捉人, 車手撞人, 明明一直都用黑道,
會長明明型撚住斷佢米路趕佢走, 中間先冇啦啦會長講佢以家先可以狠心搞佢...
大佬, 呢條女幫你家族做清道夫做左咁多年, 唔多唔少都揸到D黑材料係手啦....個女主角仲可以冇事....
最撚ON9係次次收買完人好似冇收買過一樣
睇完第一集都幾ok , 原來個女婿都係仆街
睇到第八集,選戰劇黎講平平穩穩,反而想彰顯女性能力既方式太突兀
個結局
果個森美+王敏德做得幾好
成家人都好好戲
選完市長就要選總統, 差唔多啦
算幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞