LoL外掛多到西,玩到無心機

259 回覆
258 Like 14 Dislike
5個識玩嘅人有觀念有操作, 仲要係開mic5排, 勝率係易贏好多
佢地唔會跳game, 每場都會骰, 然後喺有得揀嘅英入面揀最好嘅配搭出黎, 大家會知道拎乜英嘅時候應該要做乜
你當好似正場咁, 一定要有射手推塔之類
然後就係殺人 / 推塔, 幾時死 / 點樣死 之間嘅觀念
例如好多時壓到埋塔嘅話, 佢地會1-2個會賣命dive入面吸turret aggro, 再頂住防守嘅人打散佢地
其他人就推塔, 推到幾多就幾多 (之前版本塔防冇咁高 係可以秒推)
如果你唔係5排, 大家唔知負責咩崗位, 好多時d人見到隊友dive, 就會一定打人, 到頭黎只會互換人頭, 唔會太多野賺到
又例如街場最常見嘅係, 見到殘血就狗沖收頭, 但aram最重要概念係血量嘅控制
你用自己50%血去殺一個必死嘅人, 其實冇必要
佢地車隊就好重視一樣野係 如果你夠錢買裝, 需要自殺嘅時候就盡力去打殘對面一波, 但唔好殺到對面任何人
到佢復活買裝出黎, 而對面係因為你上一波打到變殘血, 就係一波必贏嘅5v5團戰
當5排嘅時候, 呢d營運概念就會導致遊戲勝負嘅關鍵
簡單黎講就係aram唔好害怕死亡, 但你要知道你幾時要死, 點樣死, 同埋咩時機推塔, 咩時機打交
基本都唔會跳 主要揀前期英
佢地擺明打前期 起手基本一定有950
就算咩英都好都一定揀前期強勢英同你打
街場啲傻鳩仲想揀中後期英同佢地玩
一來你操作就唔夠人地黎 話晒車長嗰兩三個都前菁英鑽仔
二來無默契 睇兵線 兩三個打你一波 有一至兩個偷點塔
你會發現7分鐘內首塔就俾人推咗 就算打交人頭數55波
以前晚晚撞佢地 亦都同佢地一齊玩過 撞到佢地大概幾十鋪先贏到一鋪 輸到無癮
撞1wei嗰班廢少少都叫贏多幾鋪
車隊都係有一套固定組合format去揀英
應該係話街場都唔知邊場會撞到佢地
揀英好多時都係睇下呢場想玩乜
咁啱唔係玩正路陣容 一撞佢地就含硬
除非好似以前仲有得死哥自殺流之類 狂死狂卡兵線
賺到經濟之餘又死夾住佢地冇得硬推
又可以令場遊戲向後推到佢地陣容變弱勢嘅時間點
有無人打全中留名
真,外掛又唔捉,淨係捉埋啲九唔搭八嘢,我串班支那狗串到頭先比佢ban 3日chat room , btw 依家打武漢肺炎會比佢個垃圾零容忍系統ban成場chat但係支那肺炎又比打
基本上
supportx1/2
adx1/2
Pokex1/2
坦/鬥士x1 就夠
之前na有班又係咁樣贏幾百場好似輸一兩場
有Opgg睇
台服呢班唔算有 係有討論需要有人玩清線 開戰嘅英
因為個portal出現 佢地個打法係完全match到
開戰時清你大半人 係等兵線期間復活 好多時你係岩岩摸到塔嘅時候就已經tp 返線
而我其實係呢幾季一直都贏比較多少少 隱分夠 只要車隊一排 因為我單排 基本上一定撞佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞