AI幫AV女優著返衫仔

211 回覆
1235 Like 62 Dislike
AI來勢洶洶,做設計/創意行業等比人炒,趁長假期學下用AI,希望唔洗咁早轉行洗碗

技術上我最欣賞呢張,姿勢複雜都認到身體動作,要注意每次修改部唔好太多,等AI有更多資訊去了解原圖

一般接近正面全身圖都最易認,如果身體大部份都無被遮擋,可以直接一次修改全身,另外相信AI有因應背景偏藍而調整旗袍顏色

呢張美感同創意最好,同上面一樣,希配合返原圖女主角黑色兔耳,生成出黑金粉三色相襯旗袍,可以取代部份美術人員

光線、對比度、色溫完美,綠色旗袍反出池水淡淡藍光,幾可亂真。留意返文字經過AI放大都保留陰影效果

呢張係差既,相信同原圖解像度太差有關,而手亦係普遍圖像AI較弱一環,建議用手專屬外掛加工

呢張比較早期試驗

頸如果太貼衣領,一般生成效果比較差,往往會拉長條頸

非一般全身圖,四肢漏洞比較多,但整體而言我幾鍾意呢兩張有種獨特景深

因為近鏡大頭,身體難以辨識,做到呢個效果已經好驚嘆,但想再修改有相當難度,嚟緊會試用Outpainting 增加修改彈性

以往我係公司改張咁既相可能要幾日,搵圖、搵資料,外加一堆收費工具、經驗同知識,而家一個面世無耐既APP,打幾隻字畫幾筆就取代咗 , 而市場大部份時間都只係要呢個AI做緊既野

呢個Post暫時我都係人手打,或者過幾年無人再會一隻一隻字打篇文出嚟
頭香
全撚部旗袍做乜鳩
有冇唔係旗袍
點整?
...佩服
有無水手服
最早期整既野,整壞咗個腦同AI
幾有諗頭 衰鬼
屌你會唔會搞搞下射左
等比人炒 +1
呢d ai唔要都擺
整啲咁嘅嘢 唔怪之得壞腦
逆向思維

試下將啲女變晒做JK、獸娘、女僕、魅魔..
乙アリス真心正
好驚轉轉下有一輯係光豬
屌你老母以後d game一鍵和諧

除咗女僕,其他三樣都唔知咩嚟,獸娘係咪動物
原來人類加隻動物手要佢GEN幾次先適應到,學到野
屌你
將所有葉劉啲相變哂JK, 獸狼,女僕,魅魔
都係啲動漫常有題材,有魅力嘅女性角色
JK - 女子高中生
獸娘 - 有動物特徵,耳、手腳、尾、毛等嘅亞人種族女性
魅魔 - Succubus, 吸食男人精氣嘅女性惡魔,有惡魔翼仔、角、尾,著埋啲淫賤服裝

動物手都gen到都幾勁

Btw library name? Mid journey?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞