Tesla香港宣布4.15減價 Model 3 Performance減價最多達14%

22 回覆
18 Like 7 Dislike
Tesla在全球多地市場減價,今次終於來到香港地區!Tesla(美:TSLA)宣布將於4月15日調整 Model 3 和Model Y的售價,調整幅度最多達14%。

是次價格調整減幅最大的是Model 3 Performance,「一換一」價格由440,335元起,減幅達14.7%,其次是Model 3長續航版本,「一換一」價格為399,485元,減幅為11.06%。至於Model Y長續航版本及Performance版本分別亦將降價8.7%及9.03%,至459,685元起及487,205元起。

6個車款之中,只有Model 3和Model Y後驅版本售價保持不變,「一換一」售價分別為341,200元和367,100元起。

終於到香港減
手機台
冇錯呀
Tesla只係一部有轆既tablet
係裝左tablet嘅電動輪椅
dllm
好大塊電
勁過an
即係standard range , 最雞
支式維權又要出黎啦!!
佢係連續加左幾次,依家減返,唔係真係減左價
加上呢兩年太多電車出,佢唔減既話唔夠吸引力,始終佢仲未有新車
佢個吸引力就係Tesla
唔吸引都講得出
睇下條街最多咩車先啦
佢個level 有比亞迪同韓仔打佢
唔減等食屎咩
吸引力會隨住市面多選擇而遞減,係減少唔係話冇,識唔識字
加上佢既cost 都只會愈來愈低,係FL前減價係正常
汽車界iphone
買Byd Atto 3 好過啦,三十萬有找
over 左囉。 仲差好多皮。
咪撚戇鳩啦
其實係汽車界 Apple Watch
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞