想問下5G用咩台好?

21 回覆
1 Like 0 Dislike
用緊smartone 4.5G,去開嘅地方都幾多收唔到,
最近轉咗14pro可以用5G,想問下有無其他台推介?
5g唔係特別快,只係貴啲又限速
假5g
smarttone 3 中國移動 csl
得呢4個
咁睇嚟我應該轉問4.5G用咩台好…
我為左省電用 iPhone都長期限佢用LTE 唔用5G
Smartone
無政見既可以試下支移,其實唔差,4g都睇到youtube 4k片
你轉左5G之後仲多地方收唔到呀
on9
199有5g 200gb
宜家用smartone嘅最大問題係公司同去開嘅地方都成日收唔到,速度其實都可接受,係個覆蓋率差咁啲…
咁啱又換咗機咪想上埋5G咁,唔上都無咩所謂嘅,係想順手轉埋台。
平到咁….
唔係cmhk平,係其他台貴咋
4.5 g其實smartone算收得最好
我諗住係csl 同smt 到揀
食餐都冇撚左既價錢 一律建議用貴d個間。正係同d腥洗人排街鋪已經令我唔想用CMHK
之前就係用1010,咁啱完約咪轉咗去smt,諗住試下無妨,點知就撞中公司又收唔到,飯堂又收唔到….
睇嚟都係轉返1010/csl,咁係咪都係用4.5G好過用5G?
5g淨係討論華為手機果陣先有用
少癲啦,出名收得好smt唔用唔通走去用出名收得差嘅支移動
支移動真係幾平都唔會用
宜家個問題就係我成日身處嘅地方smt係收0-2格,佢出名收得好對我嚟講都無撚用所以先上嚟問
咁好彩我身處地方用SMT咁耐都未收得幾順公司同屋企、搭鐵上網同睇片都收得幾好
想問下大家其實係咪唔會揀用3…嘅5G?
好似見無人提議咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞