四月新番 她去公爵家的理由 (韓國異世界轉生)

166 回覆
7 Like 13 Dislike
節奏好慢但完全無悶場
唔係 又幾好睇 窮得黎又做得幾出色 唔錯
片尾曲勁正
我係因為首ED而入嚟
劇情上又幾合理
依類小說穿越中世紀悠閒愛情又幾正,仲睇得舒服過異世界轉生
節奏好怪,所以韓漫係唔太適合動畫化
我都鍾意睇呢類
睇左成百套都有
呢套其實麻麻地, 大把好睇過佢
但呢套唔知點解比較出名, 所以好多都係呢套入門
依家最鍾意係 沒有冒牌貨的位置 我們能成為一家人?
暫時覺得呢兩套無爛到又一路好睇
唔覺節奏有咩特別

睇畫真係一流, 都唔明出面其他番可以畫到咁爛
之後小說女主會唔會同女主互動
今季嘅異世界轉生, 最正都係我推的孩子
另外呢套《在異世界獲得超強能力的我,在現實世界照樣無敵~等級提升改變人生命運~》都唔錯, 實在毒L最愛..
韓國仔啲出錢老闆唔會俾低質畫出街啦
出完錢仲要整到一pat屎咁真係唔好出
so far啲韓漫搵日本公司整嘅動畫,都唔會差得去邊(唔計故仔本身嘅問題)
痴線 今集ed完全係流行情歌level
呢套野 窮還窮
但表現真係ok

唔知係呢類型題材韓漫適合定點
係咪搵左個韓劇編輯黎 負責
呢套好似都17年先出嚟 唔知點解呢套會特別出名劇情真係一般般係好典型既女性向轉生類型
雖然劇情好正路,完全估到晒
但又睇得好舒服,今集都幾好笑
尾段畫面配ED插入時間 真係好出色,表現力一流
可能就貪佢普通
你知呢類有好多都天花龍鳳
好睇
想快d到星期一
呢套唔窮啦
起碼op ed都幾正
作畫又唔錯 都冇咩點崩
好過其他唔少大部分今季新番
好耐冇睇少女向,又幾正
係咁睇宮廷漫
陸續都係咁出, 但好多都好少話, 唔夠喉
長篇既仲出緊既而家有 綠陰之冠, 暴君秘書, 今生成為家主, 成為男主的妻
韓漫堆大女主系列故事都幾好睇 例如報仇女兒系題材例如
真的女兒回來了 女王蕾娜 無論畫風同故事都好出色 就係個故事未出完太短得幾十集好唔夠喉 呢d題材日漫都唔係好見到 樓主有冇其他呢d大女主故事推介
niconico好評率好似係當季裏面最低
不過呢套野我真係幾ok, OPED都好啱我聽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞