【四月新番】屍體如山的死亡遊戲

264 回覆
17 Like 3 Dislike
改名問題掛, 原名(日文)=Dead Mount Death Play, 中文好難諗

佢個dead唔淨指屍體,係包埋死者靈魂, death play=死靈術師show off, 咁咪match到個劇情
從男主話要賺$呢點就笑左...真係容乜易, 人類世界醫療&軍事最易賺$, 佢經已屈爆機, 仲識復活&通靈, 唯1解釋係佢其實真係好中意返工, 佢既訴求就係返工, 好似悟空咁要返工賺$
其實男主講到有回復藥係身係常識咁
係咪應該佢自己可以整到
淨係整回復藥應該已經生活無虞
回復藥頂盡係修服身體, 有得復活就緊係揀復活, 永生wo

去中國收$幫d官復活, 理得佢地要做彊屍定點wfc, 有得永續統治中國人都經已大把生意, 習朝想點樣千秋萬世都得, 加上d官1旦唔死唔病, 就會順便幫到大把細路唔俾被賣器官, 管人同中意被管既中國人同時winwin
一個臨也已經夠玩殘新宿啲幫派
町民好憎黑肉?黑肉好失禮你咩
清係唔係搞錯咗啲嘢,有冇聽過咸魚番生,永續都要睇輩份
咁我改口黑肉幾好睇,幾適合改造成黑辣妹,會唔會開心返啲
第2集同第1集個感覺差咁遠
呢套同在無神世界裡進行傳教活動
題材都幾另類,同突別.
仲有都係多大波妹睇.

https://lihkg.com/thread/3341185/page/7
無神世界大波妹一出場就主動捉緊未來
男豬把聲會唔會棒讀左小小。雖然我明佢想營造冷淡嘅感覺, 但係句句都好似一樣咁
主線會係咩
第一集好睇, 2,3集都好悶咁
姐係套野既日本都有d超自然能力既人將會做主角既對手?
果D人會唔會都係異世界黎
同作者 果套drrr都係好多超自然野咁 未必係異世界
四乃卡係大集團嚟
下集應該會講
仲有波爾卡都同屍神殿有啲關係先會轉生落去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞