女球迷擅闖酒店房偷底褲 | 乒乓一哥樊振東報警處理

22 回覆
5 Like 10 Dislike
女球迷擅闖酒店房偷底褲 | 乒乓一哥樊振東報警處理 | Fitz 運動平台

說話中國內地近日吹起一股「飯圈戾氣」。「飯圈」是「粉絲圈子」,戾氣就指是粉絲的瘋狂行為,包括兩派粉絲相遇時互相辱罵、甚至動手,以至個別粉絲對偶像的偏激行為。日前中國乒乓手、世界第一樊振東就被瘋狂紛絲騷擾,最後要報警求助。

新浪微博發表了 樊振東球迷會-天際樊星 的聲明,聲明披露一名女子跟蹤了樊振東多日,並在酒店前台取得房卡,多次入侵樊振東的房間,並偷走樊振東的內褲。

樊振東稱已報警處理。他亦呼籲球迷保持理智,並且抵制「飯圈」的瘋狂文化。而這件事亦引起各界關注,認為運動員是國家重要人物,需要好好保護人身安全,瘋狂球迷的行為可威脅運動員的安全。

樊振東現年26歲,16歲已取得首個國際賽冠軍,成為最年輕的男單冠軍得主,目前是乒乓球球男單世界排名第一。

https://fitz.hk/news/%E5%A5%B3%E7%90%83%E8%BF%B7%E6%93%85%E9%97%96%E9%85%92%E5%BA%97%E6%88%BF%E5%81%B7%E5%BA%95%E8%A4%B2-%E4%B9%92%E4%B9%93%E4%B8%80%E5%93%A5%E6%A8%8A%E6%8C%AF%E6%9D%B1%E5%A0%B1%E8%AD%A6%E8%99%95/
球迷圖呢
女人都偷底褲返去聞
小馬姐
捉到鹿都唔識得脫角
一定係豬扒 唔係就一早食咗佢喇
日前中國桌球手

點解用「中國」而唔系「內地」

系米搞港獨
99%
暗瘡肥婆都睇
講得通既 真係影響到國家 但係呢啲瘋狂粉絲行為啲名人通常都係叫人理性追星 真係未聽過有人扯撚到國家到 重要講抵制 屌你乜7都話抵制濫用呢個詞

發覺中國人講啲野永遠都係個啲離唔開政治 令人好撚唔舒服
個個都譚校長咁咩
一定係大媽黎啦!少女靚既話就私了啦!
私生飯
係咪佢大陸啲親戚黎
中國乒乓波我只認孔令輝一個
小馬sir
都結埋婚
男定女追得偶像都係三尖八角
尤其是上哂腦果班
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞