你睇咗講Nike同Michael Jordan,Matt Damon 同Ben Affleck主演嘅《Air》未?

39 回覆
11 Like 1 Dislike
【AIR】是獲獎導演班艾佛列克的最新作品,描述當年仍是菜鳥球員的麥可喬丹,和 Nike 成立不久的籃球部門合作,憑著 Air Jordan 改寫體育世界及流行文化。片中的故事感動人心,呈現一個不按牌理出牌的團隊賭上一切;一位清楚知道自己兒子有著無比才華及巨大價值的母親;以及一位將成為史上最偉大的籃球天才。
啱啱睇咗
口水戲多但妙語連珠
故事寫得好,場景零悶場
Air Jordan呢個brand如何構思、設計和成品都交代得恰如其分
Viola Davis 勁壓場
係唔差既
當個brand小傳咁睇
Ben Affleck 導演蝙蝠俠就有人討論
導套波鞋誕生史 nobody cares
超級有興趣, 邊度有得睇
戲院
just do it個gag笑咗
冇MJ cry meme睇
麥迪文做得好好
Oscar提名應該有
佢兩個勁fd
一齊拍嘢真係好睇
已經到咗要攞獎既階段
無咁誇掛
套戲好平鋪直述喎
又唔係好有驚喜個隻
同the whale比都失色喇
我意思係Matt 已經去到攞獎階段,依幾年應該要衝喇
但佢依幾年都係做平淡角色多,突出啲已經係上火星
其實上火星真心唔差 獨腳戲加內心戲
之前法拉尼福特 佢都做得好 不過Christian bale 更好
bale個角色更好發揮 仲要死埋
佢本身係好戲,但差啲助力咁,自己又唔算好積極爭
Bale做乜似乜咁 我事後睇番bale原本個真人角色Ken miles 真係差唔多款

另外當年幾鍾意Matt Damon 同Emily blunt 套Adjustment Bureau
Matt Damon 大肚腩都咁型
真係咁好睇?
但我對個故仔又麻麻地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞