[FEARNOT] LE SSERAFIM討論區(21) 0501|獨自難免徬徨,同行便是征途

1001 回覆
14 Like 7 Dislike
唔講我以為出咗MV

拍得好用心
許允真許允真許允真
MV炒就唔會炒依家係睇首歌
gel定先
嘩痴撚線拍到電影咁
唔通今次係墮天使主題
我覺得係融合以前每首歌既主題,始終係三步曲既結尾

mv開頭自色實驗室我直覺係佢地受傷後改造成彷生人(亦或由fearless開始已經係彷生人?),允真變左巫女,采源變左半人半機械,一葉變左熾天使,櫻花外表好似無變化(通常主角都係咁),忙採變左做時裝店公仔?

每個人除左允真之外個個人都係戰損版(允真係巫女,可以舉行儀式).采源個part有人工心臟同有血包既樹,仲有紅血藍血既變化(標明佢地係人類定彷生人),最後有人工心臟變左真正既心臟,等允真幫佢地舉行完儀式後牙櫻浮係水面就好似重生變番普通人咁

允真舉行儀式個時,其他四個成員摸住塊鏡個度應該係四個人住係隔離既單人房,咁樣摸住會有連結去比允真施法,最後成功脫離實驗室準備過番正常生活?(高中生一齊放學去海灘玩)

btw彷生人去到最後通常都係反人類,呢到應該係unforgiven 個一點,可能係指佢哋脫離實驗室既行為不可饒恕,一係指人類改造咗佢哋做彷生人呢個行為不可饒恕

利申以上都係樓主9up
不停強調自己不值得原諒,唔知係咪上次搞到地球毁滅所以唔值得原諒,跟住放棄做天使,用自己d血同心臟加魔法幫地球重生,成功後就快樂地去游水
勁中二
我反而覺得係anti已經被人改造左做彷生人去保護地球,但係佢地無做到自己本份反而由得舊殞石跌落嚟,所以比人捉番去實驗室困住

而最後唔係救地球而係救自己,貼番le sserafim “做自己不畏世俗目光”既宗旨,就算世界毀滅都係做自己想做既野,唔需理其他人

高中生個段就係佢哋想要既自由,其實細心諗學生時期算係人生最無拘無束既時間,佢哋只係比人賦予咗任務所以先做唔到,所以結尾做到正常人類應該係happy ending
天使三步曲
降臨地球>叛逆與破壞>墜天使變為凡人
原來插水係允真黎,我仲估係忙採
諗到咁多
另外個緋紅之心應該做下次概念

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞