最近睇返網球王子,發覺關東大會之後就好垃圾

102 回覆
24 Like 2 Dislike
細個明明好鍾意睇,學校圖書館有曬開頭到關都大會。而家追返,真係頂唔順。
1. 關都大會夾贏立海大已經好低能。明知忘我會複製人,自己教人用風克自己的火。
2. 去到全國大會,除咗冰帝同立海大,全部都頭3場就玩完。完全無心機設計。
3. 講到跡部同手塚差唔多實力,被人破新技就唔識打。
4. 遠山金大朗一開始吹到咁大,又話最接近天衣無縫,結果場都無得出。去到最尾仲要被幸村秒能左。
5. 殺人網球開始成形。
6. 手塚用手塚區破人招雷就得,真田用陰破人就話卑鄙。
7. 同而家d轉生飛機漫一樣。
8. 越前越打越有,人哋被人破就成個on9仔咁。
單純搵唔到人分享,係到呻下
陪你傾下

我覺得無印版最後好睇已經係關東大賽
關東對立海大附屬都仲算係緊張
果陣每星期等生肉
越前明明打到無晒氣都夾硬屈贏左真田呢下好撚鳩

一到左全國大賽之後成套嘢個格局變撚左殺人網球
開頭打比嘉中都仲解釋到啲魔球
但去到中段已經放棄治療
嗰啲魔球佢話點就點
最撚戇鳩係不二招星火花

上一頁仲係3-3
下頁就6-4
比賽過程都懶得寫
完全唔好睇
關東之後就頂唔順,而家新網王點算
打網球勁過打仗
出一招6頁
立海大頭幾場都好好睇。
乾拋棄過去,之後成長。
不二對切原,真係勁刺激。
全國大會好多都係突然破對手必殺技就話6-4完。
四天王寺on 9到雙打變單打。
全國大賽立海大完全搞笑。
大石無lala秒能左人地。
殺人網球真係新網先有
所以無睇
不二盲撚左都贏切原雖然好撚誇張
但係幫橘出返啖氣呢場好睇

橘桔平又係戇鳩角色
明明全國水平但一直都比作者寫到戇鳩仔咁
仲要比昔日拍檔千歲撚狗咁撚
都大會先叫打技術

關東都開始鳩嚟架啦
但橘真男人,幫不動峰起革命。如果不動峰係主角,會有男兒當入樽的感覺。
成套最垃圾一定係越前龍馬。明明抽擊球被人破曬,但又贏到。
立海大之後都ok。六角,冰帝都好睇。手塚傷左,桃城成長。
越前五感都無曬,最後開阿賴耶色仲誇
睇龍馬打阿久津好睇到仆街,由比阿久津屈臭到領略到小碎步屈返人轉頭
搭單問星火花有解釋係點未
主角光環到癲,講到阿久津一申手就接到波
算la六師弟
五種回擊球我都知咩嚟,呢招真係唔知做乜春
大大力打出界
全國大賽明顯係賣果啲中2病style
金太郎冇辦法 佢打一球都打9個字 難啲寫足一場
仲要本身遠山金太郎先係真主角 龍馬係配角 只係一開始漫畫作者拎龍馬試下市場 點知受歡迎 直接將龍馬變左真主角我諗果下 作者應該唔多唔少 唔想比佢地咁快分勝負

全國大隊最離譜我覺得係跡部果場 格硬寫死
有冰之世界 唐懷瑟發球 可以常態就做到無我境界
但因為一招最簡單既手塚領域就破左

不過跡部始終親生仔 黎緊世界賽佢單打最強果件
關東前當足球小將咁睇
全國大賽後當閃電十一人睇 就會好開心
夠晒中2病
負責比對面打柒
越吹越大通貨膨脹勁過龍珠
佢老竇究竟宜家仲係咪可以秒龍馬
全國大賽個陣打比嘉中都頂得順, 一到108式波動波對決個到心諗套野係咪痴撚線,河村係咁比人到上看台台,班隊友就好似好熱血咁樣接返住佢, 呢part 個震撼大到我當年記到而家, 明明好多位值得記住
唔係啦 飛燕同隱形發球呢
呢招唔係白鯨既進化白龍咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞