其實恒生大學先係一流商學院

30 回覆
28 Like 34 Dislike
其實所謂咩八大都只不過係有資助咁解
我認為全香港係商科真正有資格同我地競爭嘅得傳統三大(科大 中大 港大) 其餘嘅商學院根本就唔入流
我地HSUHK商科嘅同學根本就係一流嘅學生
仲要個個都對自己間大學好有歸屬感(我甚至覺得我地係歸屬感方面已經贏埋中大 港大)
講到底 我地私立大學嘅質素絕對唔會差過所謂三大 而且已經超越 Shitty Poly呢D唔入流嘅商學院
城屎大學學生不願面對
埋土學生不願面對
恒 大 哲 學 系
有見地Ching
希 望 佢 未 來 有 神 學 系
Bsex
呢科咩來的
你老味Bsex都唔知你算係恒大人?
理大 城大 浸大 都係三重認證嘅商學院 三大本身已經夠做;
嶺南商科起碼有QS排名 含商呢DLLM? 不鳩撚柒知所謂
你邊間院校咁疊馬啊
恆大最強係事實
含大?果間考完DSE啲考生知道自己要入去然後爆喊果間?
呢位Ching就識Ball 根本咩認證都係廢
依家商界共識就係 HKU=CUHK=HKUST=HSUHK》所謂八大
所謂商界共識包唔包誠哥旗下架,落晒 order 唔收含大除非有八大 master 洗左底喎!
知唔知我地恒大Gbus有幾多人入JP 入UBS 我地恒大會計基本上個個畢業都有Big4 Offer
我剩係知誠哥話一個都唔要,first in都無
真?!
吾含
恒大神科精算
全香港得我地Hsu 同埋中大港大有精算
好明顯 全香港得我地三間稱得上一流商學院
BSex PPE 雙修
PPE更加係我地HSUHK嘅翹楚
講真全世界都係得頂尖大學先會開
我地HSU開得代表我地已經有返咁上下實力
聽講遲D政府AO Target學生就係我地PPE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞