<鬼滅之刃 刀匠村篇> 討論區

1001 回覆
85 Like 33 Dislike
無論任何人點樣修煉 到最後都只會到達同一個終點
冇離心力睇黎把撚
唱op都要有波…
呢句嘢好有感覺 我見有人呢句嚟做論文
即係好似我地人生咁 到最後都係塵歸塵 土歸土
第19集 將呢套野昇華至神枱
人地都唔出樣,只係唱歌,咁都要揾人出黎再話人無波
我係法官大人一定判你地作假證供
收監一星期另加打滕三十下
靚好主觀
依家唔係一言堂唔比人地提反對既睇法
但係你貼親香港女仔高登班毒男一定搵到野彈
Angelababy 又唔靚
Janice Man又唔靚
kama又唔靚
A-Lin又唔靚
諸葛梓岐又唔靚
周秀娜又唔靚
動漫Maggie又唔靚
E-Cup baby又唔靚
Anjaylia又唔靚
香港妹帶大眼仔,一個二個   大眼仔,呸
台妹帶大眼仔,一個二個好似盲左咁   好正
台妹冇樣,佢地會讚有波
連波都冇,佢地會讚有靚腳
香港妹有樣,佢地會嫌人冇波
連波都有,佢地就會話人冇靚腳
你睇d高登仔
無圖就跪晒要睇圖
變左黃蛙又瓜瓜嘈
睇o左就扮晒野話條女普通,好差
係度嫌三嫌四
人地夠索又話人對波無E
人地波大又話個樣唔掂,隻眼細
人地有樣有波又話人把聲難聽,卜野一叫就慘
人地樣樣都有又話人mk...咩化晒妝唔好睇
人地打扮多少少又話人mk...著到成隻雞咁
好喇好喇,到搵到個完美o既又話人ps
屌你老母!除左識話人做雞之外仲識d咩!
你班仆街根本連女都無得屌呀!
上高登就扮撚晒大少,乜春都唔屌
死翻去現實就見到舊肥豬肉都扯旗
成世人連女人都未摸過
慘情到要日日對住AV打飛機
晚晚係高登同d人妖娘娘調情
唔好講話比欣宜你地屌唔屌
我諗比個白韻琴你地d毒男都成班餓狗搶屎咁搶住屌呀白小姐呀!
點解要罵我
又唔係我講既
雖然大家行嘅路做嘅嘢唔同
但最後都係會匯聚返做同一點或者同一個目的

佢喺呢度係講就算佢傳承唔到日之呼吸
但終有一日會有人由其他途徑逆推返佢出嚟
因為其他呼吸法都係由日之呼吸衍生出嚟
劇透

道を極めた者が辿り着く場所はいつも同じだ
我初頭以為中文本身有呢一句, 點知原來係譯者自己寫, 有D料到
廣東話版:
練到最後,乜撚都一樣架啦
milet唔出樣咩
唔出樣唔係ado?
我睇埋d留言,我真係認同你啦
屌,人地唱歌咋嘛,你聽歌咪得囉,係要話人係ado就批評人地身材點點點
屌你老母
有啲啲啲唔同
窮有用盡嘅意思
只要你不斷追尋/追求一件事物
最後會去到同一個終點
就係佢呢句野
幾百年死多左咁多人
殊途同歸
意思姐係話你將一樣野磨練到極致 , 到最後大家都可以到達所為既"最高境界"
日呼呢句說話係唔希望炭吉將佢視為一個"特別"既人 , 而佢既呼吸法亦唔係好似炭吉咁諗係最"特別"既呼吸法. 所以就講"窮其途者 歸處亦同" 只要其他呼吸法磨練到極致 , 亦可以到達日呼既境界 , 無需要刻意為日呼做傳承
lisa姐 aimer有波咩
正評支持你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞