m記經理帶撈比人笑,咁地盤佬帶撈會點?

167 回覆
41 Like 54 Dislike
靠自己一雙手,唔覺得低賤
正如倒垃圾工人,真心respect佢地
$3000?

邊間開$3000?精進?
Care 自己喜愛既野都要比你批判?
發覺香港人都幾得意
人地戴撈就拎嚟講(幾萬已經有一隻廢撈,地通拿咪最多比夠你三四十萬一隻)
但人地買樓就無乜人講(首期閒閒地都要掟一球出嚟)
即係租樓戴撈就好巴閉,買樓但打扮樸素就窮撚一名
香港仲有好多人覺得地盤佬同做飲食放工都係賭錢叫雞
有人問你戴邊隻呀
捱到就係

唔係咁易架 葉師傅
唔係個個做到先咁好pay
其實呢個post 既人批評d 咩
第一
一隻錶其實只係一隻錶 唔需要將佢睇到咁大 帶隻10令萬既錶係個人喜好, 你中意又比得起既你都可以買,點解帶隻錶都要同你身份掛鉤先,即係唔通醫生律師會計師就唔可以帶g shock? 唔可以帶業餘工藝師既錶 ?

第二
見到有人話咩就係用來粗帶先係真理 ,驚刮花果d就係傻鳩。 我想指出如果果樣野係你中意既 你會好好保護佢唔係一件好合理既事咩? 你中意間屋 買左個dream house dream car 我走來刮花你架車 撞花你幅牆 然後再笑鳩你 傻鳩 車緊係粗用架啦blablala 咁樣得唔得?

有時候睇野唔好咁表面 ,你覺得有問題 但人地眼中好正常 反之亦然。
粗用帶隻G-SHOCK仲實際
人地返左大陸揼骨啦
細個果時天氣報告前果D勞力士廣告

人地講一個月買得起
你就講好做
九唔搭八到一個點
我老竇做地盤都係帶撈,仲要勁粗用,伊拉克成色帶爛就換完全唔會錫住
見到人搵得多
發晒矛
飲食我冇接觸過,我唔知
不過話地盤佬lunch賭錢放工叫雞嗰啲,肯定冇接觸過
lunch食完個飯自動就會訓著, 撚有精神賭錢咩
我自己最多嗰日搵7千幾
不過當然係嗰一日,啲嘢勁好做
香港通街都係人戴Rolex樓主好唔得閒
其實三千蚊日 你地計返條數唔係好多

當你一個月 返25日 出七萬五
冇大假 冇病
工傷 有得賠 但大傷就一世

新年冇工開 打風落雨冇工開 屋企急事請假冇糧出

計計埋埋 一年除返開一個月平均都係五萬幾六萬
仲未計有可能俾人拖糧

仲有 唔係個個都出得足三千啦 個fd 都係話佢出二千幾一日
收皮啦
到你同枱 句句粗口 屌老母個時 成身臭汗 咪又唔嫌棄人哋
地盤唔岩佢走啦

個個都翻足31日
其實幾假

點會無分高低
5-6萬一個月都比你講到垃圾咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞