FB:14:25成田機場等了三小時才出關,原本預定18:30的晚餐只能忍痛取消並全額付款

1001 回覆
396 Like 33 Dislike
成田走返香港個陣耐唔耐
我十一月去,個陣得韓國人同外國佬多
街上極少聽到粵同普
但去食出名d嘅店都係要排吓隊
平均20分鐘左右
呢排旺季去個d應該食嘢都要排一個鐘啦
呢鋪真係慘
年頭都係1粒鐘
依加啲防疫撚衝哂出黎
訂定機場附近酒店啦
之後成田/羽田只會更慘烈

[羽田機場]
4/1羽田-上海/浦東(每週7班)全日空恢復
4/1羽田-上海/虹橋(每週7班)全日空恢復
4/1羽田-北京航線(每週5班)全日空恢復
4/2羽田-杜拜(每週7班)阿聯酋航空恢復
4/9羽田-上海(每週3班)吉祥航空恢復
4/10羽田-巴黎(每週8班→每週10班)法航增班
4/10羽田-北京(每週5班→每週7班)全日空增班
4/11羽田-上海/虹橋航線(每週7班)東航恢復
4/15羽田-天津(每週4班)天津航空恢復
4/21羽田-多倫多(每週7班)加航恢復
4/27羽田-胡志明 市(每週7班)越捷航空新增

[成田機場]
4/1成田-長春(每週1班)南航恢復
4/1成田-上海/浦東航線(每週2班→每週11班)東航增班
4/2成田-哈爾濱(每週1班)南航恢復
4/2成田-香港(每週14班→每週28班)國泰航空增班
4/2成田-仁川(每週4班→每週5班)Air Premia增班
4/3成田-上海/浦東(每週1班→6班)國航增班
4/4成田-楠迪(每週2班)斐濟航空恢復
4/4成田-香港(每週21班→每週22班)香港快運增班
4/7成田-北京/首都(每週1班→7班)國航計劃增加班次
4/9成田-關島(每週18班→每週25班)美國聯航增班
4/9成田-廣州(每週1班→每週3班)南航增班
4/12成田-台北(每週2班→每週3班)長榮航空增班
4/14成田-大連(每週1班→每週2班)南航增班
4/14成田-深圳(每週1班→每週7班)深航增班
4/23成田-香港(每週21班→每週28班)香港快運增班
4/26成田-天津(每週1班→每週3班)春球航空增班
4/28成田-哈爾濱(每週3班→每週4班)春秋航空增班
4/30 日成田-卡加利(每週3班)西捷航空開航

[關西國際機場]
4/1關西-哈爾濱(每週3班)恢復
4/1關西-上海/浦東航線(每週6班)東航恢復
4/2關西-瀋陽(每週4班)南航恢復
4/2關西-清邁(每週3班→每週4班)泰越航空增班
4/3關西-上海/浦東(每週1班→每週6班)國航恢復
4/3關西-杭州(每週1班→每週3班)國航增班
4/6關西-無錫(每週1班)深航恢復
4/7關西-北京/首都(每週7班)國航恢復
4/8關西-廣州(每週3班)南航恢復
4/9關西-北京/大興(每週4班)南航開航
04/09/2023 關西-廈門(每週7班) 廈航計劃恢復運營
4/17關西-杭州(每週3班→每週7班)國航增班
4/23關西-舊金山(每週3班→每週7班)美國聯航增班
4/28關西-仁川(每週2班→每週3班)大韓航空增班
4/28關西-香港(每週3班)大灣區航空開航

[中部國際機場]
4/10中部-天津(每週4班)天津航空恢復

[福岡機場]
4/1福岡-仁川(每週2班→每週3班)韓亞航空增班
4/7福岡-香港(每週4班)香港航空開航
4/28福岡-檀香山(每週 3 班)夏威夷航空恢復
4/28福岡-台北(每週1班→每週2班)長榮航空增班

[其他國內機場]
4/1小松-台北(每週7班)長榮復航
4/1仙台-台北(每週7班)星宇航空開航
4/2佐賀-台北(每週2班)台灣虎航恢復
4/2仙台-台北(每週4班→每週7班)長榮航空增班
4/16高松-香港(每週3班)香港快運恢復
生意好呀!
呢班既時間簡直一流
就算要排隊過關,去到酒店都唔會夜得去邊
我羽田走,唔知成田點
羽田入閘到過晒關都係半個鐘嘅事
日本機場管理一向一流,遲三個鐘先出到關好大機會香港人自己問題
年頭冇咁多航班
而家放寬哂加班
我地唔係假期但係其他國家都有假期,避唔到
唔去東京大阪轉去九州會好d
正常第一日邊會預行程。喺酒店附近行下算喇
屌同得支那通返
好撚心取消埋未夠3針 pcr啦on99
多謝巴打貼士,要用整頁模式cap圖
呢個真,日本仔東亞病夫仲防疫
日本旅遊太爽 太多人支持Hello Japan啦
年頭去既同依加去咪又同一班人
咁都有優越感
CX524?我仲計算緊坐唔坐到08:11果班skyiner
羽田啲時間真係好差

晚機去早機返
大鑊了
超早還好
至少第1日你有得玩耐啲
超夜機唔明點解會有人搭
去到隨時晚餐都係用便利店就完左第一日
仲要哂多日酒店錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞