[工程撚]有冇中電, 港燈, MTR撚

61 回覆
0 Like 0 Dislike
兩電好過mtr

正解
唔好貪個幾百蚊車錢

但見中電請tech都係contract
會唔會直接請perm
仲有中電有咩福利?

中電請親生仔架喎
一係你入佢個TT program
完program 升technician 就perm
Btw TT 已經係perm

簡單講即係入中電都係要由最低捱番上去係唔係

係.. 基本上2電1鐵都要最低捱番2,3年上去

由一萬頭抵兩三年上去真係有小小難抵
點生活呀

師傅

呢d大公司係咁架啦
再唔係去睇伙囉又有時間讀下書做野又冇咁辛苦
讀完hd再諗囉
揸得螺絲批我諗你都預左係辛苦落手搵錢架啦
想轉做揸筆都係要讀返書

利申冇牌
兩電好過mtr

正解
唔好貪個幾百蚊車錢

會唔會直接請perm
仲有中電有咩福利?

中電請親生仔架喎

點生活呀

有本事咪讀degree 之後in gt,一入20k
兩電好過mtr

正解
唔好貪個幾百蚊車錢

會唔會直接請perm
仲有中電有咩福利?

中電請親生仔架喎

點生活呀

最快轉生方法讀hd 考政府 監工
入職近2皮
唔係既話揸得個a仔都係落地盤落邨行ecall辛苦砌
想輕鬆搵2皮讀書啦
兩電好過mtr

正解
唔好貪個幾百蚊車錢

會唔會直接請perm
仲有中電有咩福利?

中電請親生仔架喎

但搭MTR成日見到佢啲廣告
話搞招聘會請技術員
唔知係perm定contract
應該會係街外請入去做技術員
兩電好過mtr

正解
唔好貪個幾百蚊車錢

會唔會直接請perm
仲有中電有咩福利?

中電請親生仔架喎

話搞招聘會請技術員

睇年齡,工作經驗

會唔會直接請perm
仲有中電有咩福利?

中電請親生仔架喎

點生活呀

最快轉生方法讀hd 考政府 監工
入職近2皮
唔係既話揸得個a仔都係落地盤落邨行ecall辛苦砌
想輕鬆搵2皮讀書啦

明白曬 會朝着呢個方向行落去既
唔該曬答過我野既咁多位師傅先
知道曬自己下一步一定要做d咩

正解
唔好貪個幾百蚊車錢

會唔會直接請perm
仲有中電有咩福利?

中電請親生仔架喎

話搞招聘會請技術員

睇年齡,工作經驗

我都做左成7年幾野
但依一行黎講都只係好小好小
MTR搞招聘會搞得咁密
應該都幾等人用
有A牌試吓申請技術員睇吓請唔請

我都諗住照申請 睇下有冇機會

最多tradesman,無可能tech, 12k幾一個月
大佬 想入行 電定水好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞