是咁的,無啦啦有幾十個義工比浪浪送行者所謂既「負責人」踢走左

78 回覆
31 Like 15 Dislike
唔係話唔收捐款咩
唔收捐款,但係不停賣淘寶貨做義賣,又徵收超市現金劵,義工們從來都冇喺負責人手上收過呢啲現金劵
Push
超市劵同油劵喺旋轉拍賣放出去套取現金!義賣一次十幾萬,再扮窮叫義工集資8萬幾
老實講都唔算多錢
要呃既就不如直接去救貓救狗
醫療費用再加領養費易呃好多
大把義工咁樣搵食
我都唔希望佢地會咁做
我都明,係人都要生活。但係浪浪送行者強調唔收捐款,強調每個義工都有(當然包括「負責人」)正職,打正旗號唔交代條數,連稅都唔交,咁我就覺得佢係偽善存心欺騙,仲有利用義工同善心人。貪心都要貪得有道義!
慢慢已經做埋救生啦 ching心水清
突發 浪浪送行者唔做 https://lih.kg/3331333

一齊回顧評分最高嘅3個留言
有心做嘅咪自己另開群組

明明2月既時候,「負責人」話自己負債,叫我地夾錢夾到8月。我地最近先知原來佢2022年尾用左35萬full pay買左一架新車。

樓主知咁多,上次討論又唔踢爆
係咪「要俾人踢走」先識得尋求「公義」
慢慢先越知越多野
留名
樓主好慘,做義工點知原來 浪浪送行者 一直賺到笑仲要拎光環
唔太明佢講個義工plan, 每日夾幾百至一千, 係咪即係等於NGO 個種每月捐款?

如果係, 點解佢覺得超市券或者其他野要去返義工度?
出錢出力最後比人踢走?
其實啲義工越嚟越知得多野,真相真令人灰心
其實義工係唔會介意付出,只係好無奈點解到最後發現係俾人利用,利用完仲要踢走埋。
有冇啲圖片證據證明到你做過浪浪送行者
當年因為冇咗海鮮檔嘅資助,「負責人」話組織唔夠經費做火化,所以提出一個義工夾錢方案,幾十位義工每個月夾$500至$1000,為期半年。

以前徵收嘅物資,只係得手套、毛巾等等,仲有油劵。係突然之間收左超市劵,收埋收埋原來收咗咁多錢,但係義工從來無被獲派任何超市劵,義工而家諗返轉頭,其實唔明啲超市劵去咗邊度。
是的,一批義工無聲無息被踢走咗。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞