大顛,大陸捉晒d足球足總

215 回覆
661 Like 15 Dislike
學Qatar咁科水買個主辦權返嚟先喇
其實點解真係咁多人既base都組唔到隊勁?

錢又有,要搵啲小朋友唔讀書去練好似體操/跳水嗰啲又有先例究竟邊到出事體格?咁目標asia第一先都唔似做到?
廢到柒碌咁
要成11個人平等合作
中國人弱項

好易有叛徒 比人收買
真啲人真係鐘意踢波先得,一孩又唔會俾佢玩運動,一定迫佢讀書

同埋一般都要一個好完整嘅業餘到職業聯賽嘅架構,仲要多外流球員先好

大陸職業足球員比例好少,得幾千人
可以睇「尋找中國功夫」啲片,雖然係大陸人黎,但講點解支那搞呢啲項目咁廢講得好好
大概就係支那運動玩舉國體制,唔注重私人市場,以國家力量專業打人地業餘(例如乒乓波,羽毛球)之類
成個國家體育項目注重 小.巧.難.女.少。
支那大環境唔鼓勵玩商業化太成功既運動例如足球籃球

再講支那足球就又有太多原因,最主要都係唔注重青訓、教練水平 同 支那政府+足協領導人干涉太多。最有代表性就係支那中超打打下,抽走啲人去軍訓因為領導覺得支那足球差少少出唔到線係意志力唔夠
(2022-2023)吉邨春袋子笨柒收集區
https://lih.kg/3334521
咩事突然捉?
錢唔多
成8億人年收入幾千以下
啲油水比嗰極少部份人掠晒
習帝親自指揮?
依個真係大陸清醒youtuber,佢製造一片20分鐘短片講日本足球發展史
中國人係咪唔再踢波
好彩HKFA有霍家一路撐住
起碼就算柒都唔會冧先
從來未起過,冧乜?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞