男廚涉姦醉娃案 事主母圖喝停拉開不果

346 回覆
350 Like 34 Dislike
係就係咁粗魯
無所謂啦,坐監都可以入廚房期做嘢
上人地屋企仲要姦埋
嘗試推開不果都唔係房是但搵野打佢
有咩問題
2017年嘅野都好拎出黎講
支那人文化係比較特別啲
難D囉香港地好少咁既女
利申:百人斬
可能辯方就係門外男子
講呢part自己捉蟲
原來72kg已經甩一半
原來係賓大哥
但最後又話個細佬想打佢
真,防人之心不可無,呢個世界乜人都有
首先要識保護自己先
個老母有啲癲
入完房出返去
等條友可以鎖返門繼續姦埋佢
弟目前犯
幾桶美極都唔夠
事主係個大肥妹個單???
最後告唔告得入?
兒子又在大廳很激動

媽 有人搶先屌咗家姐啊 好嬲好嬲
有人講咗72 kg個number唔對仲成班用嚟講呢單九唔搭八程度拍得住單case
證明連登仔真係文盲嚟
大開眼界
年輕男廚謝嘉倫涉嫌在前年8月29日凌晨,強姦相識僅9日的酒醉女友人案,5男2女組成的陪審團於約早上9時45分開始退庭商議裁決,經約5小時後,5男2女陪審員一致裁定被告強姦罪罪成,法官最終判處被告監禁6年半。

退庭商議期間,陪審團約於早上11時向主審法官作出提問指不明白法官作指示時提及「Acquit」(罪名不成立)的意思,並要求法官提供中文翻譯解釋該字的意思。不過主審的外籍暫委法官司徒冕表示並沒有法例列明他要提供中文解釋,他亦不能夠這樣做。法官指該字的意思亦即罪名不成立,並順帶一提「Convict」即「罪名成立」。

另外法官亦表示本案關鍵在於事主當時是否同意與被告性交,如同意便應判罪名不成立,但如陪審團確信被告當時是誤解事主是同意性交亦應裁定罪名不成立,但如認為被告是罔顧事主意願與她性交應裁定罪成。

而本案涉及酒精,陪審團亦應有常識明白酒精會影響一個人的判斷力,不過若陪審團認為被告當時受酒精影響判斷力而誤會事主是同意,但因被告是自願喝酒並非被迫,故屬罔顧喝酒後的後果,亦應裁定罪成。

原文網址:陪審團退庭商5小時 廚師姦醉娃罪成囚6年半 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20170719/bkn-20170719125728043-0719_00822_001.html
只斷斷續續記得自己獨自回家,但找不到門匙,曾致電男友及被告

似係正印喎
辯方律師唔反對cls定係個傻閪老母自爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞