韋禮安演唱會2023香港站 5月7日

224 回覆
36 Like 11 Dislike
轟炸同女孩都好撚high
坐前面驚起身俾後面屌
下次搞夏天唔好戶外得唔得落雨都好煩 今次以為差d要取消。

仲有,我睇最貴$8xx飛,抽中section4 即係T字既右邊,喺正個螢幕前果區,最頭嗰幾行係個人對正樓梯底,要睇就抬頭睇mon囉我都知係靠邊係咁,但冇預計過咁撚側,好彩韋佢喺舞台中間有企出少少,如果唔係真乜9都睇唔到,加上啲位真係好撚逼,逼撚到要縮膊咁滯驚掂到隔離既人,或者佢可以簡單啲啲位打側少少放囉,搞到全部面壁思過咁。

今次個舞台T字怪怪咁,唔係話T字衰,佢係可以兩邊走動到,但個台設計到如果佢兩邊行係要上樓梯,點解唔平水行到算數呢?都唔明做乜要擺到個螢幕咁前,加上落雨可能都怕地滑,成晚淨係一首歌企過左右兩邊,或者其實佢台上全部嘢音響果d成組推少少可能會好d唔知關唔關落雨搞到啲setting要轉既事,個體驗都幾撚差。如果係咁,我寧願佢貴飛係企位囉,依家搞到貴飛嗰啲好似自己揀間房俾你睇電視咁樣
我睇返影啲相,7:30開始唱歌囉,9:40幾分已經半散緊場,啲人嗌緊再encore,即係9:30已經encore完
個場擺到啲位咁撚迫,啲人想企都好撚麻煩,企得黎又撞撚到隔籬架啦,個場又濕,索性咁我寧願佢最前嗰兩區係企位唔畫位仲好啦咁樣其實仲有氣氛
我都係坐section 4不過坐第14排比較靠後
我個位望去正中間個台都有少少困難大部分時間都係睇mon算數
你講得啱 得「因為愛」依首歌先企過左右兩邊
唔明佢點解咁樣設計個舞台
我個位喺T台側邊,佢一出嚟就好近,但我寧願無T台
如果集中返觀眾喺中間,會睇得舒服啲同埋氣氛會好好多
買688前排中間仲正過888側邊
背景有播如果再見我以為會唱如果再見
原本幾個人睇 俾2個人放飛機 賣到800兩張都無人要 有人出價200蚊2張 真係搣撚咗都唔俾你
無計 680都賣唔哂
佢地點都唔會肯食原價
其實整企位仲好 明明有d位好high都費事阻到人企唔到起身 要坐係到逼住哂
仲要周圍有d人以為去左大會堂演奏廳靜到傻成日dup低頭玩電話 好掃興
同埋雖然最想聽嘅都有唱 但真係太早完 嗌咁耐encore多一首都好
係囉,$688嗰啲仲近!!我坐果度好似睇戲坐最前抬個頭好高咁睇囉,seation4最慘係如果係靠右嗰啲仲衰,中間又睇唔到,韋行出去走廊的話就會係自己九點鐘方向,都聽到有人問點解會咁樣set位。同埋你知佢啲歌又唔係需要好多走動,長走廊真係好撚阻訂,可能簡簡單單普通三面台好過佢咁樣 你都講得個氣氛集中唔到啲觀眾有時幾尷尬,仲有cam man影嗰啲觀眾其實來來去去都係果d,可想言之個活動範圍幾細。
係呀,我都唔係話要追星好撚親近歌手嗰種觀眾,但琴日嗰個位好似被獨立分開係另一個空間睇電視咁,完全唔覺得係888嘅價錢!我冇記錯嗰陣買飛係隨機抽區域同行數,咁你正常見到row數細d就前d會好少少啦,冇諗過啲位咁閪好在冇落雨嗰幾個鐘,如果唔係仲撚燥
竹翠公園狗也不屌
唔係前排根本乜鳩都睇唔到
出面坐草地既都睇到個mon
日曬雨淋d凳前後完全平排但係收紅館價錢
不過888真係好多空位, 反而我坐688滿晒
希望快D再來開, 唔明點解香港咁少人中意佢
已經賣到買一送一只求止蝕
唔明點解香港無乜人聽佢嘅歌
He deserves more
希望佢唔好放棄/唔會變得唔重視香港市場
唔想又等多七年先有得睇
竹翠公園應該全港最差表演場地
同中環一樣 戶外場唔係問題但設計太差 側邊啲人完全望唔到舞台發生咩事
最衰係個位好多昆蟲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞