其實 謝天華 算唔算勁好彩, 原本一世配角, 突然靠laughing角色上位

305 回覆
646 Like 25 Dislike
以前真係好鍾意呢個角色,小學雞嗰時真係覺得型
上咗支那幾年
都已經搵緊兩世人係tvb賺到嘅錢
衣家都係配角丫
有,因為前部份佢演古惑仔太出色,到身份敗露高登仔同劇入面鍾立文一樣咁驚訝。

推到完場,當時高登仔仲J芯姐果時公司D同事都成日講帶你去工場。
簡單來講,即係無野心
下響香港有名氣少少既可能3萬蚊一集,大陸10幾萬up 一集。 唔難選擇喎。
拍古惑仔大天二已經覺得佢好型
其實當年豬八戒紅左,佢未又係出左去拍野,跟住先返無線
講到咁偉大當年唔好拍亞視啲劇
個個明星都係靠好彩㗎啦
生化壽屍同PR援交少女勁搶戲
法網伊人
演個哨牙律師
係...
但都唔及陳小春,外表/演技/才華/學識/人品....一樣都冇
最近上YouTube睇返賭場風雲

佢套套戲個表情係一樣不過好靚仔
古明華都係

不過唔夠李家鼎勁,2016年70歲拍阿爺廚房紅返起嚟
仲有女人唔易做賤man
Part鄧萃雯都冇畀佢搶戲
謝天華一路都穩男二
間唔中做男一
係laughing令到佢更加紅
跟住啲角色就開始chok、懶受歡迎同唔掂
單手爬山
同埋《五味人生》冇份拍又無啦啦唱主題曲
眨下眼佢都離開咗tbb十年
大天二
佢做大灣區哥哥應該先係最搵錢既時候
所以就佢喺laughing 之後嘅作品同表現
就更加肯定係tvb谷出嚟
明明喺學警狙擊死咗都講得通
最多打鐵趁熱拍個前傳電影吸舊金咪算
夾硬話假死整套潛行狙擊加多套戲,淨係劇情上都駁唔到
Cls向心臟射啊大佬點樣假死
過度消費方面tvb真係首屈一指叻
玩死咗林峯,後有laughing仲有個鄭俊宏
依家到Viu玩過度消費
無線見一個人紅
就齣齣都差唔多角色
妅似唱k臨走前齣齣都係衝動警察
吳卓曦有啲喜感
巴不得爸爸演得幾好笑
正劇有 缺宅男女都唔係啲衝動角色其實演得幾好
同劇嘅謝天華又係有錢仔不過同絕代商嬌唔同感覺
演員不嬲一世都係靠一個角色發圍架啦
電視台咪柴九 古明華 laughing
電影咪葉問 Marvel全部
就算依加乞人僧嘅細龜 妲己 金庸果堆綠葉 咪仲一路消費緊N年前角色死唔斷氣
你都仲識叫佢laughing,唔止大天二
有條撚樣今時今日仲叫自己做包皮,
周圍撈唔掂再上大灣區無端端上埋神枱
呢啲先勁好彩
豬八戒先有實力
佢個種又要威但又廢,好食懶飛,個種鼠輩感真係神級演技
學警當時討論氣氛其實幾正,未揭盅之前其實都有人爆過料laughing係臥底,但成個高登都無人信,仲屌返條友轉頭
我覺得係角色帶動 好似係佢同唱k都係臥底 要唱k親手殺自己洗唱k嫌疑
仲記得係私家車上面細個睇覺得都幾癲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞