許寶恆為入行結束5年初戀無後悔

26 回覆
4 Like 9 Dislike
在節目中Alice提及過她一段最刻骨銘心的感情,那正是她的初戀,亦是她唯一一段的戀情:「我喜歡了他2年、在一起5年,接近整個中學時期都是跟他在一起的,對我來說是一段很長的時間。」

這段戀情更是由外表嬌滴滴的Alice「倒追」回來的:「起初倒追的那兩年他都沒怎麼理我,到後來我朋友看不過眼,跟他說如果不喜歡我不如直接講,見著我喜歡他兩年其實也很辛苦的。後來他找我跟我說Sorry,解釋說不知怎面對才會逃避,後來大家變回普通朋友開始聊天,慢慢就自然地走在一起了。」

重提舊愛Alice說得淡然,雖然二人已甚少聯絡,但她認定對方為生命中重要的人:「他是我的初戀,第一次這樣認真的對待一段感情、一個男生。」

忍痛分手

相戀5年最終分手,原因是二人步伐不再一致:「有些東西我們不太同步,那時參加《造星》壓力大,加上他不太支持我入行,覺得女生不應該拋頭露面,亦擔心我入行後會改變。變相比賽與感情兩邊都很大壓力,那時大約知自己可能會簽約,於是提出不如分開,因為我想自己有事業、有成就,不想做一個結婚以後只靠老公的女人。」

攜手走過一段頗長的時間,分手當然會有傷心與不捨,但Alice坦言:「一開頭都有不捨,但不後悔。決定了想先向事業發展,是自己的決定無理由後悔。」

加油
至少無唱衰個ex
分手=臭雞,認同請讚好
覺得女生不應該拋頭露面
想釣金龜咪直接講

係到講一大堆藉口掩飾真係好難睇

我寧願你直接話:「我想入行因為想比人包有錢佬養過富貴生活 前男友窮撚一條阻撚住我發達所以我叫左佢收皮」起碼我會覺得你都叫誠實無扮哂野

如果有個千億富豪娶左佢 我就唔信佢到時又話「唔想咩都靠哂老公」
但講真畢業出來做野通常都分手 佢講咩就後話
連登法官又預知未來直接判人哋係終生臭雞
分得手一定係臭雞釣金龜
好彩我女朋友一直都唔返工唔做野 唔會比人come on James
下一任男朋友
有錢人=釣金龜
窮人=無品味 物以類聚
簡直立於不敗之地
真係痴撚線 仇女仇到咁
以後明星分手前都要上黎開po乞求連登判官同意先分得手
女人=雞 有咩問題
搵個viutv嘅人拍拖咪得
拍拖就有以下cm:
吓!點解揀佢?
一定係吊金龜喇!
點解揀個公屋仔?

歡迎補充!
冇人理
岩岩畢業 未入社會
重係戀愛大過天既
大把導演仔都食緊D未紅姐仔
聽講就係換咗金賓周
好男仔嚟,係條雞好高騖遠
不想做一個結婚以後只靠老公的女人

根本就係想咁
條仔大男人
入娛樂圈分手就等於要搵更好=雞
叫得Alice 都係仆街八婆事非精居多
又臭?

Btw真係唔好再聊連登仔

小小野都玻璃心
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞