俾人偷手機放咗喺先達

192 回覆
521 Like 17 Dislike
阿ain’t 好忙 唔好浪費警力
香港問題要用香港方式處理
先達有幾多部電話
叫差佬封先達搵?
如果表面有特徵易認 就逐間舖去問 扮想買二手機

搵到後先報警
呢個就係問題 新機冇花冇爛真係唔認得邊部係我
我就係試過 你可以去Find My iPhone大概鎖定目標,然後去附近嗰幾間問有冇收過一部14 Pro咩顏色嘅ip 佢哋行頭好細,基本上附近舖頭都會知道呢幾日佢哋收過咩 加上14 Pro新機佢哋會知 如果一日剩收過一兩部機,咁嗰部都幾肯定係你可以開返部機睇吓係咪你通常佢哋都會叫你買返部機
唔買嘅話 佢哋基本上都會送去大陸拆咗部機賣零件

接貨都一樣犯法, 鬼撚你係咪警
我覺得有正義感嘅警察會理
好奇先達佬見到部機鎖咗都會照收咩
就算收咗都即刻拆件啦
高級狗嘅仔女應該得
咪就係冇用囉 廢物黎
如果自己偷返係咪都會犯法?
會理
你比個IMEI no 佢
你係呀偉?
好似合理化哂自己偷嘢嘅行為咁
你個人咁冇同理心 完全靠實力單身嘅人板
Lm
想知即場拎走跑走會唔會人拉
但係部電話係我解到鎖架喎
如果您的 iPhone 被盜了,請儘快採取以下措施:

1. **使用「查找」功能**:
訪問 [iCloud.com/find](https://www.icloud.com/find) 或使用另一台 Apple 設備打開「查找我的」應用。使用您的 Apple ID 登錄,然後選擇您丟失的設備。如果設備在附近,您可以播放聲音來幫助您找到它。如果設備不在附近,您可以將其標記為丟失。

2. **標記為丟失**:
在「查找我的」應用中,將您的設備標記為丟失。這將遠程鎖定您的設備,顯示自定義信息和聯繫電話號碼(如果您選擇提供),並啟用「丟失模式」。

3. **報告給警方**:
向當地警察報告失竊事件。提供您的設備的序列號和 IMEI 號碼(您可以在購買憑證、設備包裝盒或您的 Apple ID 帳戶的設備詳細信息中找到這些信息)。

4. **更改帳戶密碼**:
更改您與 iPhone 相關的帳戶密碼,包括您的 Apple ID、電子郵件、社交媒體和銀行帳戶等,以防止未經授權的訪問。

5. **通知運營商**:
聯繫您的手機運營商,通知他們您的設備被盜,並暫停您的手機服務。這樣可以防止他人使用您的 SIM 卡進行通話和使用數據。

6. **監控「查找我的」應用**:
繼續監控「查找我的」應用,以了解您的設備的位置。如果位置發生變化,請及時通知警方。

請注意,嘗試自行追蹤和尋回丟失的 iPhone 可能會帶來安全風險。通常建議您與警方合作並遵循他們的建議。

有機會比人打
屌你老母,識唔撚識尊重警察嫁
你係先達做
華浚個次仲要係搵嘉盈
靠佢以前做過先達個陣既人脈
托上托之餘再比番贖金先搵得番部電話
所以樓豬都係死心吧啦
真人上連登?
梗係唔係啦
你咩大案呀?
你咩大案呀?

講埋啲鳩嘢好似未接觸過社會咁

定係又係曲線
iOS是否最新version?

有冇login passcode? 當然最好係用complex passphase啦

Apple ID個password係唔係complex passphase?

有冇開Find My?

有冇jailbreak部iPhone?

先報警
一星期後無進展再上東張西望
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞