ios日區課金問題

46 回覆
2 Like 4 Dislike
因為我用香港信用卡買,佢話我賬戶異常,取消左我張單
咁樣要搵apple
預約客服來電 揀廣東話就得
可以自製itunes card 寄email
信用卡冇限地區
但要d時間先會收到
小心買錯apple gift card (for devices)
真相:
Aeon禁了JCB網上購買(系統更新流出爆大獲)
所以Mar20後嘅簽帳全部frozen左
refer to:https://support.apple.com/zh-hk/HT213348
要還款比apple先

跟住先再用apple credit買 就OK
至於look JCB卡 可能就要打電話比aeon問下啦
你依個方法即是每次最高課¥5000,收到code之後再課¥5000,如此類推?thanks
可以自訂金額 有零頭都得
上限500000 jpy
5000 純粹係嗰個人嘅試驗姐
超過¥10000唔會比人ban?
個人經驗 你一次課夠唔會(最多試過一次50000)
但你短時間課幾次就有可能 (比如10000*5)
推一推先,有冇JCB人成功用得返張card
完全用唔返
我都突然之間唔得
依加我都用唔到
x2
How about you pay more charges and change to HKBEA JCB?
我都要搭單問
都係aeon jcb
見到d subscription 停晒先見到d transactions 保留晒
入左gift card落去找晒數之後都入唔番張卡
明明正常簽到賬仲有十幾萬credit
打客服佢話所有網上交易都要雙重驗證
apple store比錢撚有雙重驗證
同我講如果冇雙重驗證用過第張卡
今po cut得卡
搭單問
有冇巴打知點訂閱apple arcade
有日本apple id但比唔到錢
喺amazon買Gift Card嗰陣會入對方個email address,咁佢係會將個code send 去個email度任何人都用得定係直接入落去嗰個email address嘅Apple ID?
send去email
要自己copy串code 入落apple account
唔該師兄
btw,用gift card係咪冇得內購?想喺game入面俾4000円買三國志12但係唔得。
咁apple arcade有可唔可以扣gift card?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞