其實係唔係已經無人舖仿雲石地板

66 回覆
3 Like 14 Dislike
屋企就來裝修,要決定配色揀物料。睇左好多網站的相都係用木紋磚

我想用大大塊600x1200的仿雲石地磚舖地台,考慮緊暖色/白色/淺灰色。但搵唔到室內設計成品相參考個配搭
主流木紋比較日系 清新風格
廁所墻壁用仿雲增加層次感
你有冇諗過廳地板用仿雲
廁所廚房打算點鋪排??
lm
你想行咩路線先屋企,通常啲大單位行高級設計風格先會雲石地,重要係大塊正方形先會靚
北歐同日系個類,但就唔想用木紋磚

淨係諗到廳用仿雲,其他就係想參考人地做法
大得黎 仲要裝修要靚 加好多鎂光燈冷光燈先有氣勢否則格格不入 不倫不類
日系唔係更加應該成間有多啲木咩?
除非你個廳有成300呎到,或者成間屋個設計好配合到
如果如果唔係夾硬用雲石地磚會好柒

呢啲都係我求其Google雲石地磚搵到嘅相
你見靚嘅設計,多數個廳都真係好大,先至有空間感同有氣派

全部都係網上圖片都搵到好多
唔知淨係個廳幾多呎 全屋520呎,呢種則。感覺個廳唔算細

係想搵呢啲,就係想參考佢全屋配搭

會用呢種木色傢俬
你個廳細,舖呢啲花巧石唔會好睇
會不倫不類
佢係用地墊遮撚咗 扮ikea咁
香港有幾多家庭會咁搞 清潔又麻煩
屋企樓下近馬路又大塵 咪玩啦
樓上講得好啱 如果廳細 夾硬用雲石
幾塊磚已經睇到曬 會顯得成個空間感更加細
520一房黎講 唔細 不過個則好閪 飯檯擺邊?梳化擺邊

請問巴打佢係用咩尺寸的磚?
其實房雲石都好靚,有啲新盤都用

但木紋真係襟睇啲,而家睇返啲十年前裝修,花碌碌雲石個啲,已經好老土
我打算揀呢啲個紋唔覺眼既款
真係唔知 其實你出去搵裝修 或者賣磚既鋪家先俾到專業意見你 只係細磚 硬照上會顯得空間感大d
想做定功課,諗住星期日去行下會易聽明啲
如果我有樓,我會用塑膠地板
磚好貴,反正都係木紋,直接用木算啦
之前大陸d示範單位投訴全部都係縮水傢私 電器

間房細 擺2米床會無位行 所以擺1.8米床
就會顯得間房好有空間感 電視用23吋

你有成個尺寸俾佢 有d賣磚會出圖俾你感受架啦
純粹靠尺佢量真係好難俾意見你
公屋兩房則
貌似係60x120cm
Sorry 60x90cm 至真
唔比錢都有圖睇咁癲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞