點解日本隊玩咩運動,最後都係變成一部熱血漫畫?

66 回覆
18 Like 1 Dislike
球團唔太會放人,打league重要D
香港好似都有拍過棒球電影, 直情搵埋現役球員擔正, 好似話都好熱血的
你呢本神作黎...
淨係睇漫畫都感受到佢吹得幾震撼
3000分好勁喎
有咩運動對蚊型地區嚟講唔係戇鳩?
李麗珊本身都算有錢唔憂米個類?
張家朗就本身屋企勁有錢
因為香港好興乜都盲反屌左先
就算拎埋世界盃都一堆人盲反
唔會俾credit
今年WBC係世界棒球迷公認最好睇嘅比賽之一
你睇MLB youtube啲highlight底下comment就知
日本對墨西哥9局下絕地反cup同今日大谷對Mike Trout守下呢一分都係好似寫定劇本咁神奇
冇熱血嘅運動又點會成功?
幾十年前就弱
棒球唔洗講,依家連足球贏埋德國喇
如果大家覺得日本強過德國

咁贏德國都無乜咁出奇 , 咁熱血

本片的故事主線最主要放兩個《香港棒球代表隊》的球員梁宇聰和香子俊身上,故事主要描述香子俊是棒球隊的一名投手,但內向的性格卻被其他隊員排斥,幸得首席投手梁宇聰相助、好言相向以及協助香子俊改善球技,漸漸地他們成為了知己及兄弟。不過由於彼此的心路歷程有異,彼此把這段手足之情也看得不一樣。梁宇聰厭惡和害怕同性之情,他認為同性戀是變態,由此至終只把香子俊看成兄弟,但香子俊卻慢慢地投入了感情愛上了梁宇聰。

好熱血
乜套戲唔係叫 [點五步]咩, 有棒球員 胡子彤 做主角, 仲拎咗唔少獎的
香港拍拍吓就變成四,五角戀,爭產,之後關於運動佔一成都唔知有無。
鄺球
呢部係第二部
樓上嗰部係第一部
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞