因為男朋友,我好L憎迪士尼

9 回覆
8 Like 13 Dislike
之前有po出過話迪士尼係男人地獄
我想話 其實港女都可以好L唔鐘意迪士尼
只要你有個喺迪士尼做嘅男朋友

1. 副業係打工 正職係追迪士尼character
當你男朋友沉迷係個個夢想世界 一定會鐘意其中一個character
咁個個character就會成為你最大嘅情敵
開口埋口都係迪士尼,都係「我今日又見到xxx好開心呀」,「xxx真係好得意,好靚」
對佢嘅了解仲清楚過你幾時黎M
分分鐘仲興奮過港女追mirror

2. 滲透曬每個生活角落
相簿同IG都有迪士尼專屬album save曬嘅characters 相同video
我寧願佢睇啲大波妹好過
icon同手機wallpaper係character 屋企成間房都係character
係差未放個1:1嘅公仔喺度

3. 啲錢永遠唔會洗係女朋友身上
唔係話對方要為我洗幾錢買啲乜貴野
而係買嘢嘅時候會唔會都諗起下我 我有啲咩需要
就算係有陣時買下零食氹下我都好
但永遠就只會諗迪士尼出咗啲咩新款
要第一時間衝去買
成日話無錢但啲錢課金曬去個度

4. 你永遠都唔及同事同character重要咁
可能迪士尼同事之間bonding真係做得好好
會好有歸屬感
所以佢會成日同同事出去玩
周不時po IG就係佢同同事 仲會加一大堆文
公司群組秒秒鐘都覆緊 扑梗野啲震機聲都煩到你唔L想搞
而你?收皮啦 得閑覆你一句係恩賜啦

5. 唔知迪士尼嘅事會當你on9
屌 我又唔L係員工L會知入面啲嘢
問多兩句點解個show無咗
幾時入去會少啲人 煙花有咩hidden message etc
答都唔L想答 好似我問埋啲白癡問題

作為港女,以前冇話好鍾意迪士尼
但都唔反感
依家真係多L謝曬男朋友令我好憎迪士尼 聽都唔想聽到

奉勸所有喺迪士尼做嘅巴打 如果你女朋友仲係你身邊就珍惜下佢多啲啦
我就頂唔L到了

如果有絲打同我咁不幸有個類似嘅男朋友 真係祝你好運
垃圾老鼠樂園
邪教
咁你又揀同佢拍拖
真心關我L事
咁即係鍾意邊隻character
你浪費咗個好男仔
哈 又一pair準備分手 開心~
點解唔分手?佢好大條?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞