(銀行撚)各位見到大new銀行請人,千其唔好in

54 回覆
112 Like 8 Dislike
臨近3月,相信好多銀行巴絲應該拎完大水就走人,但小弟喺呢度呼籲各位唔好入大new銀行,呢期發曬癲咁請人。

繼之前肺炎,管理層罔顧員工健康之後,今次大new又有新搞作,呢間撚屌公司最近轉新system,由上年12月至依家,為咗呢樣嘢放工開撚咗百鳩幾次會,計埋平時啲濕鳩會,一個星期開你3,4日。

公司一早宣布咗4月唔比拎假,因為新system 仲要人train,咁都算撚數,留翻之後放,我屌你老母上個月仲要宣布4月9號(復活節假期)全世界要翻工,然後最近仲要傳話8號都要翻埋,如果有問題,10號仲要翻嚟補獲,屌那星你叫人4月唔好拎假,點估到你會搞埋復活節,買咗機票想去旅行嘅同事RIP

利申:拎埋大水走人
算係咁啦,假期返工又有補假
有fd老母做大新bo
日日返工等收工 lunch 2個幾鐘 好撚好做
不過返北角遠啲
呢個真係睇分行,差別可以好大,但係其他銀行一樣都會咁,所以唔作太多評論
咪講緊大新
老屎忽最多 嘢又唔做 花紅又分得多
呢個不嬲都一定要補㗎啦
呢間出幾多b
搶你100蚊,比翻100你,咁叫好?
我識人做IT, 3月仲可到放幾個平日,到處去玩,post IG. 其實睇team
其實我想講嘅係佢除咗仆街之餘,成間公司啲嘢係亂到七彩,好多嘢都係突然宣布/改,吓吓逼員工硬食,又唔夠時間安排
唔計依單野,本身大新都好似chur到爆
聽講捽loan捽到傻
樓主做咩department
我前線
大新bo 好似係退休好地方,朋友個朋友fg個陣做過,人工唔高無野學咁啱佢條team 啲人又閪
兒登仔又吹撚到商界, 銀行業好撚高質既 做乜咁大怨氣呀
同事大NEW垃圾公司嚟
真,所以都希望唔好有更多嘅受害者
屌你分行
返過d工,星期六、日、公眾假期返3至4粒鐘、補返嗰3至4粒鐘俾你,仲閪口閪面話你,大New算乜
細舊銀行
係咪佢太廢,野都唔洗佢做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞