原來呢間係圖書館,仲以為係骨灰龕位添

355 回覆
924 Like 74 Dislike
質素評核大使
下次俾你過目完先出post
邊忽似骨灰龕位? 有無圖比較下?
正因為假所以先合乎理想
依家好興依d 打卡圖書館
文女通常都瘦乾如柴
不了
精蟲上腦癌
全世界都係咁喎
做乜春啫你

咁高 點拎書落黎睇
配埋啲酸臭味,COVID溫床,五感享受
南昌咪又係深水埗

個廣告真係fit哂個po
即係抄人嘢?(又)
使撚理佢,鍾意屌骨灰位咪骨灰位囉,有咩問題?條撚樣自己唔撚鍾意人哋言論覺自己先係make sense就話人哋低質要人收聲,奈何大把人係和應緊個post笑緊係有骨灰位嘅諗法喎

一個主觀撚話人低質唔make sense就抹殺你言論自由,條撚樣惡撚過共產黨囉
cctoy又lag機
南昌乾淨勁多 南昌上蓋講緊28k/尺
CA1 CA2都噏得出 唔見得清有幾路邊
是咪誇誇小薯仔
荃灣,Tsuen Wan,佢起個位叫柴灣角,有佢先有附近街道
大窩口,Tai Wo Hau - 大窩口道
葵興,Kwai Chung - 葵通道,之後起葵興邨
葵芳,Lap Sap Wan - 得海同堆填區,之後起葵芳邨
荔景,Lai King - 荔景山路
美孚,Lai Chi Kok,原本萬事達廣場街被封,沒有街名,於是用荔枝角,但又覺得撞名,於是乎再叫Lai Wan - 荔灣道
荔枝角,Cheung Sha Wan,長沙灣道,撞名之後,Lai Chi Kok - 荔枝角道(其實最初係長沙灣站)
長沙灣,So Uk (之後唔用,用Cheung Sha Wan 長沙灣道)
深水埗,Sham Shui Po (原因長沙灣用咗)
太子,最初冇,後期加上轉車站,Prince Edward - 太子道西
旺角,即Argyle - 亞皆老街
油麻地,即Waterloo - 窩打老道
佐敦,即Jordon - 佐敦道,依個地區以前叫官涌
尖沙咀,Tsim Sha Tsui
金鐘,Admiralty ,即軍營
中環,Pedder,畢打街

就係因為依啲命名,後嚟啲人完全唔記得原來地區名

如果將山上面嘅葵涌變咗落山下,我諗都幾慘,行都行死

即荔枝角係荔園,長沙灣就係長沙灣廣場同埋蘇屋邨及元州邨一帶

以前冇人叫太子,全部都係叫旺角,好簡單,大大個旺角警署橫跨左太子站嘅頭同尾,咁你就知道嗰度都係叫旺角
留意吓去黃埔小巴牌都寫住旺角始創

官涌已經退化去到連小巴都冇用呢個名
Ching全職上連登,好多post都見你頭一兩個回覆
咒咒虐,no thx
你色盲?望下d用色先講啦
行過少少南昌公園早幾年都勁多道友
南昌最窄洗係俾公屋大包圍
唔似四小龍咁有自己嘅社區
岩呀岩呀
裝你老母啲骨灰最岩
言論自由呀嘛
Take that mother fucker
嗰個位邊有道友,少婦就大把
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞