一人一樣以前讀書時期學黎都曬氣既野

354 回覆
616 Like 175 Dislike
Pure math, applied math, applied physics
去到big4都唔使用到
依家HA轉咗用電子藥單,唔使再睇符咒
話你都廢事
你係藥劑師,你敢acknowledge呢個Order做Panadol? 你係姑娘,你敢派?
個MO唔Clarify返自己寫乜,邊個同你攬呢啲風險上身。
真,IPMOE唔使再睇啲鬼畫符。
話說舊年M1出咗條proof by contradiction
我同幾個5**嘅師弟妹傾開
佢地都話show if A then B 可以 assume both A,B holds,證唔出咩矛盾就當佢啱,證到有矛盾當錯
經此一役我唔夠膽話中學數學好就一定有邏輯
但係至少差極有個譜嘅
呀pharm 冇機會 亦都唔得閒上ward 睇上圖
如果藥房收到張手寫嘅藥紙或者Fax,有個咁嘅Prescription,咁呀藥劑師要點處理?
已經唔記得專名號係點
你條private 撚,依家HA仲要fax 去藥房咩
寫到咁尻 去藥房之前已經被人屌柒左
有。Specialty consult, A&E, IPMOE downtime等,都有機會用手寫。
專名號係下劃線
書名號係下劃波浪線或者《》
讀完小學之後好似未見過波浪書名號了
寫卡送俾人果陣扮曬vintage 咁用潦草寫Happy Birthday 或者Merry Christmas 幾靚
你咁岩唔係做果行姐,
工程撚或者要睇地圖既行業都會用得着
唔怪得惠康百佳有時單件$30,買3件$100都會有人上當
咪一早話左無論Pharm定姑娘都會彈佢鐘。
係你唔知點解又要扯去話人地響唔響HA做,之後又要話HA無手寫藥紙
又話誠實唔會扣我分嘅
其實配嚟配去都係嗰啲藥, 了極都係嗰幾隻, 唔好諗太多
say my name
係咪昆哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞