百度 AI 文心一言畫工欠佳 被中國網民指似畢加索

112 回覆
331 Like 10 Dislike
真定假
市面上唔係好見到類似chatgbt咁勁嘅bot可以gen圖
放心,五毛第一批失業
第一 chatgpt之類要佢做prompt基本上係0技術含量。

第二市面上大部分嘅AI image generator 一早食到完整句子,Text embedding 呢方面好耐之前已經攻克咗。

內地教育部旗下人民教育出版社(下稱「人教社」)小一至小六數學書插圖被指「醜化中國孩子」一事,經過近3個月調查,教育部周一通報,對27名相關人員,包括人教社黨委書記兼社長黃強、總編輯(時任黨委書記)郭戈,以及教育部教材局局長田慧生等人作出處分,其中郭戈等多人被免職。

畫工有d似,個AI醜化緊喎

呢隻垃圾可以令百度升40 蚊, 我都唔撚明, 反而google 嗰隻一出跌咗10usd
猙獰到極,真係幾似
算9數啦, 最後咪又係等google, facebook... etc 做個免費open source出黎就copy and paste

呢個玩法簡單
毒教材
平時一定係kam撚 係咪啲fd笑鳩你都唔知
around 一年前stable defussion 同MJ 都好似係差唔多咁既水平?
算可接受啦我諗已經
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞