電子鎖選擇

31 回覆
1 Like 1 Dislike
如果淨係想搵番片中類似既電子鎖(唔想特別再開門邊槽)依家最新有咩選擇?(因為片中既型號都好多年前)
for一兩人家庭用,無老人家公屋
thx

https://youtu.be/UPHiDkyFUfY
開窿開鎖佬包埋
定係你想慳番自己裝?
自已裝
穩定好過追最新
有無人知samsung shs-2920 算唔算唔使開槽既款,最新形號?
堅抽
查到都係韓國公司.......最緊要質數同價錢,
其實呢d鎖,一般只要求指紋同密碼(雙重輸入)唔使聯網其他野,買大陸牌子會唔會無得入屋?
鋼閘想裝個電子鎖
但好似冇乜選擇咁
有冇咩好推介?
當然唔係

初創公司唔識寫app

剛剛那個iOS app更新已經炒晒入面profile,要重新用藍芽加過
門鎖轉過電子鎖 叫師父開窿
壞左再叫師父換新model 佢又將個窿整大

梗係覺得道門俾人大力拉個鎖 會成道門爆 個鎖跌出黎
咩型號轉咩型號?我見有d要開窿開坑搞到成度門變到好薄,真心一腳就開門
三星 唔記得乜model啦 最新嗰啲 卡密碼手指乜都齊嗰種

重點係 以為買返三星 個窿唔駛再開 點知唔係
我就係唔希望搞到隻門唔知似乜,要鑿到千蒼百孔,所以先希望唔破壞隻門情況下,裝簡單"盒仔"型(原裝機械鎖都一樣係咁樣位置)
都見過有,但唔見有內藏鎖膽型,都係盒仔外置款,所以好易同大門撞到
搭單問下
有冇啲電子鎖可以用電話拍卡unlock (apple wallet)?
見到咩aqara好似得但唔想用屌米
好多都得喎!
竟然係咁
我見samsung 好多都係電話app, 指紋, 密碼
https://fb.watch/jmTRPMbmbs/
呢隻應該裝到公屋鐵閘,問題係要錯開上下大開鎖頭位唔好撞埋一齊!
有時太多功能都未必用得著(公司十幾人出入?)
反而我想知,有D係有NFC卡配埋........唔知可唔可以COPY張卡落手機,咪可以用手機開囉?有無人知?
多謝推介先
但呢款似乎台灣先有
又信唔過自己裝
其實查查下都好多款(淘狗..拉門指紋鎖),裝上去唔難(識開窿就得)不過真係要夾鎖舌扣位,裝完後開關鐵閘有無問題先係重點
咁大獲
https://www.youtube.com/watch?v=mYFRzGbZt8A&t=38s
yale呢隻細細部!ok咁喎!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞