人生遺憾:太遲懂得欣賞ABBA

284 回覆
218 Like 11 Dislike
Chiquitita
Money money money
Must be funny
好窮
換妻PLAY

ABAB-->ABBA
聽開acdc
佢可能真係唔係蝗 而係50up
之前去間小學睇聖誕表演
聽到首thank you for the music
覺得好好聽問身邊個鬼佬先認識呢個組合
好意外成個場D鬼佬個個都識跟住一齊唱
關咩事?

用個「帖」字有咩問題?

唔中英混雜先係正路喎師兄
中英夾雜先係現代香港人神韻黎 當然唔係janice man 嗰種

如果巴打係後生 同朋友講帖應該會俾人覺得你怪
ABBA係我少數覺得所有歌都好聽既樂隊
下 原來有新聞
唔掛得有post
本身18年話會出兩首新歌,點知拖下拖下就變出EP,再拖到21年終於出咗解散四十年之後嘅comeback全新原創大碟Voyage(思疑係啲fans要求,兩首同EP都唔夠喉),佢哋個ABBA Voyage Concert上年已經開始喺倫敦做,早排話會做到26年
大部分ABBA歌都係Agnetha(當年金髮, Björn 老婆)主音,或者Agnetha同Frida(當年啡/黑髮, Benny 老婆)雙主音,但係我發覺我自己比較鍾意多啲係Frida主音嘅ABBA歌多,例如

Money, Money, Money
Fernando
Super Trouper
The Visitors
I Let The Music Speak
I Have A Dream
Andante, Andante
Cassandra
上左神枱好耐喇喎
Gimme gimme a ginger from sweden
第15先有 有冇搞錯
我好鍾意第二集Mama Mia
Life is short, the world is wide. I want to make some memories.

lily James 又正
ABBA之外
更鐘意Boney M.
睇過Mamma Mia musical之後就狂煲ABBA既歌
#52貼咗
Gimme Gimme a ginger from Sweden
https://lih.kg/3322985
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞