有冇絲試過植眼睫毛?有冇好介紹?

44 回覆
2 Like 2 Dislike
我暫時去過兩間
第一次去間朋友介紹的ig shop, 美容師無考牌,細鋪,$3xx 第一次試做價
做左兩個鐘
甩得快,已經日夜梳,又有清潔,過左幾日好似打風咁,好疏嘅睫毛,好核突
效果好唔滿意,間店緊係懶個客啲睫毛問題啦

第二間係朋友去過紋眼線,我去植眼睫毛,其實都貴,$598 試做價
快手快腳做左一個鐘搞掂,效果自然
不過美容師考晒日本牌,間鋪靚,有信心多啲
但唔會不斷keep住做,真心貴
最靚都係keep到頭幾日

睫毛都會甩,但第二間keep得好,而且手勢好

大家有冇咩植睫毛經驗,開心同唔開心都share下
可以 試下自己殖,方便又快
450左右(包兩星期補毛)係我接受範圍🤣
荔枝角好多ig小店都幾好
朋友啱啱考咗牌,依加搵緊Model試做
睫毛好短?做角蛋白好過
唔係短,係好直,唔彎,自己手殘,夾唔到彎又上到個靚眼妝
雖然曲,但望落去好短咁,唔明顯係出面整過
咁不如做角蛋白
角蛋白有冇邊間真係hold得又長又耐
半個月前第一次做
翹就仲翹既...但變到勁短
咩叫勁短?
我做開都keep到個半至兩個月
間野都係之前係post睇人介紹
第一次去個弧度我唔係超鍾意,但keep得耐
第二次去同佢講左就轉左模之後都有keep住做
即係做完嗰幾日的確係又長又翹
但依家得返翹,長度就縮到同原本一樣
係咪已經dup左所以先會咁
唔知關唔關我成日用花灑洗面事
可能直接對正塊面沖水會易洗走呱...
應該唔關事丫,你試多幾間啦,我都做過幾間先做到一間好
求介紹
我做過一次 係好靚 但係咁連埋啲真睫毛一齊甩 落妝洗臉又要就住 就覺得好煩
你哋有無依個困擾
我都唔知係因為真眼睫毛比較幼,甩左唔覺,定植完真係甩多左。不過冇植一排,啲眼睫毛又仲係到。落妝個陣要就住,好驚落妝綿勾到會扯甩啲眼睫毛。
去開一間係中環 價錢5百頭
性價比非常高 所以價錢我自己可以接受
無論角蛋白定植睫毛出嚟效果都好靚
美睫師有考哂牌
啲產品又會俾哂我睇係日本嘢 唔係來路不明果啲
間鋪頭係行日式美容院style 服務好好又唔sell

我自己整開單根既濃密款
2-3個禮拜都好long lasting 冇乜點甩
我依家六個禮拜都仲有多過1/3剩低

利申: 唔係打手 純粹個人好鍾意 有介紹過其他朋友去
去過咁多間整,都係長駐呢到
起碼係我人生入邊冇人整得好過佢
老闆娘本身係B記化妝師,所以好有要求

https://instagram.com/before_after_hk?igshid=YmMyMTA2M2Y=
可以提供鋪頭名嗎?
疊單問角蛋白有冇邊間推薦啲人話去到後期會打風咁亂係咪真 定係用料唔好先會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞