枕頭有乜推介

57 回覆
2 Like 0 Dislike
如題
同埋好似tempur millennium咁頸位凹入去會好d
而家瞓緊咩
平瞓定側瞓?
N年前d4,500蚊貨仔
平側都會
留名
側訓多
一個枕頭唔夠高,兩個又太高
成日訓到膊頭好痛
留明,想知!!
tempur
連登枕
加毛巾調整高度
用緊呢個, so far So Good,入幾多棉自己搞

Nappler Bamboo Pillow Standard Premium - Supportive Breathable Adjustable Shredded Memory Foam - Medium to Firm Pillows for Back, Stomach & Side Sleepers https://a.co/d/djWVbr4
上個月買左個 made in hk 既 re pillow,出奇地好訓,個枕頭可以自已加減枕頭入面既棉花,我拎走一大舊,枕頭個高度 fit 哂。
Facebook好多廣告呢個牌子
我買咗, 真係掂。

信我, 唔好買有弧度。

我前前後後買過7/8個枕頭, 羽毛, 記憶棉, tempur, 古靈精怪外形嘅都試過晒。 全部唔得。

有弧度/凹形最大嘅問題就係:
1. 佢高度未必fit你。
2. 就算你肯俾錢訂做一個fit嘅, 咁佢有弧度, 表示佢只會係你某一個睡姿fit 你, 只要你郁少少, 因為個弧度, 你個頭仍然會碌翻去個凹位, 但係你條頸已經唔喺原本應該個位, 所以拗得更辛苦。

我最後係用 re-pillow 搞掂。 佢無弧度, 外形係傳統普通枕頭, 即係你點郁都搵到個位可以托住你。佢入面D填充物彈力啱啱好, 可以托得起, 唔會太硬又唔會太淋, 而且佢比多咗你, 俾你自己加減搵一個適合自己嘅承托。咁樣先係完全fit 你自己。
我買左tempur又係唔合適

最終淘左個酒店枕頭重舒服
我係買呢隻

最唔明個地方係佢上邊A位喺突出嚟, 托住你半條頸, 但係B位喺下邊係空, 咁其實你條頸下半部分就係凌空。
B應該比你攝埋少少駁頭入去
https://youtu.be/EoL5Ealgvf8
呢個台仔佢講個枕頸凹位其實係要訓果陣放返低條頸先係對條骨好d
1:00開始睇
嗰個位側瞓擺膊頭
不過郁一郁就好似你咁講會唔啱位
所以我係買tempur original

睇你點瞓
我見過一個物理治療師係話頭同spine要係水平線,所以枕頭低D係啱
不過張床係地下咁硬先至會啱,床褥有軟度所以點都唔係一直線
我正常 size, 唔肥, 對翼係頂住個膊頭, 膊頭攝唔到落去對翼下邊。
咁講法睇黎要床褥枕頭要一set 上就返軟硬高度先最完美
其實我發覺一個枕頭既高度配唔配合自已係好重要,之前試過 n 個,發覺試一兩個星期就會知個枕頭又係訓到個人好麻麻,今次試就 re pillow,反正佢價錢唔算貴,又好彩地訓左個零月感覺又真係好過之前買落嗰 d。

要咁樣,腳最好夾多個枕頭,但每個人身型唔一樣,瞓嘅姿勢唔一樣,好難one size fits all
而且無咩人可以一個pose瞓天光
我覺得佢好淋 係咪放得唔夠多填充物
每日都會扁晒 要拍鬆佢
唔好買EMMAS嗰啲垃圾
好似叫Dentons
佢已話經俾夠填充料, 仲俾突。
不過佢話如果你真係覺得唔夠你其實可以再問佢攞多一次。

我自己都覺得係會扁, 但係扁得嚟係夠力嘅。 就算你拍鬆咗佢訓兩日都會扁翻, 我間中都拍吓, OK 啦, 拍都係10秒8秒。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞