凌志RX350大改款首試 新一代前衞型格F Sport跑版最搶手

95 回覆
2 Like 30 Dislike

新一代凌志RX在港預售,一式三款之中暫時以今次試駕的RX350 F Sport最多人認購,交付期排至9月,全新2.4 Turbo引擎配合一系列跑格豪華裝備,吸引力大增。全新RX港版有RX350及RX500h共3款選擇,車價由$869,907至$1,099,912,試駕的RX350 F Sport定價$899,921起,原車加有全套F Sport裝備如車身包圍、21吋軨、跑款座椅及軚盤等。全新2.4公升直四Turbo引擎扭力達43.8kgm,配合8速Direct Shift自動波箱和四驅,動力及慳油表現大勝上代3.5 V6引擎,駕駛感衝勁十足,低轉扭力充沛。原車新增主控懸掛,拐彎前所未有的平穩舒適。

另一驚喜是全新車廂設計,大型14吋Full HD觸控屏幕包含導航及無線CarPlay功能,還有21喇叭Mark Levinson音響、玻璃頂、皮革跑車座椅,以至電動後座連電控摺合功能,享受超豪,後排也夠闊落,吸引力不俗,問題只是風頭全被同廠RZ450e電動車(下周登場)蓋過!

RX350 F-Sport規格
引擎:2.4公升直四Turbo
馬力/扭力:278ps/43.8kgm
傳動:8速自動波,四驅
耗油量:10.3km/L
售價:$899,921起
查詢:2820 4020

8十幾萬個mon 咁既design
廢老車
On9
邊個會80萬買佢
呢個mon對於買凌志嗰班阿叔嚟講,已經係好靚,好撚先進㗎啦
咪嗰班阿叔囉
咁既價買bba 啦
日本Ben屎呀
好C服呀
日本車唔會壞(冇sensor所以壞咗都唔知)
R洲車日日壞
真係頂唔順佢個mon 好似街邊加落去啲舊式車機咁
買得Lexus嘅人,你估貪副engine夠快,外型令仔咩
同大陸車無咩分別
一部車夠買到 2-3 部RAV 4
車價由$869,907至$1,099,912 咁既價錢好多其他選擇嘛
部車其實唔差,北美好賣得,係嚟到香港加上俾皇冠賣就開始柒
咁靚既車你唔係唔買呀化
打倒 BENZ

皇冠係香港最好代理!
一球
一球買部RX
90萬買部4肛老撚土垃圾
零智以Benz為假想敵
所以Benz出四缸AMG, 零智都要跟進
成90個
macan 加多十幾萬options都買到
歐洲車又易壞又唔保值
香港人買車最緊要係保值啊
買肥to架brz都係三十幾萬
呢個牌子overprice 哂啦
廢老:日本車升值快過Ferrari F40
50萬就諗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞