備孕討論

256 回覆
11 Like 89 Dislike
記得之前去家計會驗咗血先, 以免有乜基因問題生咗就一世有個重擔
我見都係主要驗肝炎,德國麻疹。 好似好多基因既病都要到有左bb T21先知?
去家計會或者家庭醫生度問下
"d 人話" blah blah blah...

source: trust me bro

精子少可以點搞
結婚一個月唔到就有B,叫妳老公晒曬下太陽,其他野自然就OK
曬太陽,著孖煙通,運動
曬太陽有幫助?
之前睇家計會話我精子型態無問題,係精子數量不足,同唔夠活躍,個護士話建議驗多次,但我覺得家計會麻麻,可能係咁岩果間d護士態度一般,好快講兩講就叫我走,我話有什麼特別建議。
我想去出面私家診所或政府睇,但唔知點入手
睇都幫你唔到,自產精子由自已入手
太陽係正氣來源
都市人長期冷氣入體,加上夜瞓之類,夾雜住三角底褲等都令人正氣減少
外力可由 太陽入手
內在可以放鬆自己,著孖煙通加運動
如果精神上想加持不妨睇多D肥仔BB,可能都有幫助
已改著孖煙通,同我本身都有做運動,但唔算多,而加加多左運動量。但我本身少曬太陽,聽完巴打講我會努力試多謝你。
另外睇多d肥仔BB係唔係積係睇多d youtube BB片啊😆
睇片睇圖都可以,由精神上入手肥仔代表健康有營養
等我上嚟分享下先
話說我同我老公由舊年12月開始試到而家都未有
終於上個星期body check報告出左,結果係我同我老公都正常冇問題
醫生都答唔到我地點解試左幾個月都冇聲氣
只係話從報告上面睇,我地兩個都冇問題。
而我由對上一次period完之後就買左隻備孕用既中藥粉(?)
對我既體質嚟講,隻粉好有用
因為我之前用排卵紙係check唔到自己有強陽反應,得弱陽
飲完之後終於check到強陽同排卵有明顯既反應
已經響排卵日前後瘋狂做功課 希望嚟緊可以上嚟分享好消息
你本身係咩體質?
咩中藥粉咁勁,我平時都怕凍想補下
我之前飲過隻備孕嘅滴雞精,有中藥成份,之後紅d就強陽好多,所以中藥真係有幫助架
有冇牌子介紹
自己Google啦,專門for備孕好出名費事俾人話打手
非打手 你可以google下添寶方
我本身個胃寒,成日手腳冰冷
平時返工坐office坐到lunch time就會凍到對手出微絲血管果隻
但飲隻粉,朝早飲完,響office坐到lunch time啲手腳都仲係暖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞